Up to date


      Hei draga blogosfera, missed me? Ca eu una am dus dorul postarilor, si aranjatului farfuriilor, si plimbatul pe alte super bloguri dragi … dar micutul meu baietel are mare nevoie de mine, nu vrea decat in brate atunci cand nu doarme. In momentul cand l-am pus in carucior, leagan, scoica sau orice altceva, incepe concertul. Si va zic, e un baietel puternic, cu plamani sanatosi iar “urletele” lui se aud peste mari si tari 🙂 … uneori ma gandesc ce zic vecinii cand il aud asa… Dar mami mai are treaba, casa trebuie intretinuta, mai trebuie facut o mancarica… dar bebe nu pricepe, el se gandeste ” oare cat ma mai lasa sa tip?”, eu ma gandesc ” oare cat poate sa mai tipe asa?”… SI mami cedeaza mereu, si il ia pe bebe in brate. Minune! Exact in momentul acela, bebe tace. Mai suspina de 2-3 ori, de-mi frange inima, apoi are o figura satisfacuta, lacrimile au disparut si bebe e fericit. Dar episodul se repeta, de multe ori pe zi. S-ar putea sa aud remarci de genul ” pai da, tu l-ai invatat asa, in brate, lasa-l sa planga, ca o sa se dezvete”. Nu zau?  Sunt centrul universului copilului meu, bratele mele ii ofera confort si dragoste, cum Doamne pot sa-l refuz. Doar nu o sa  stea in brate pana la 5 ani, nu ? SI daca va fi asa, tot nu il voi refuza. Dar acum, cand e doar o mogaldeata care cere atentie, e prioritatea mea number one. 

    Raissa e scumpa foc, il adora pe bebe mic, si vazandu-i cum cresc si cum se dezvolta relatia lor, pot spune ca dragostea dintre frati e ceva deosebit, e dragoste pura, e grija, e gingasie. Mda, Rai e gingasa cu asta micu’. Aris o trage de par, ii baga degetele in ochi dar copilul mare nu a reactionat niciodata violent, il dojeneste cu dragoste, intelege ca e mic si ca nu stie ce face. Sau poate ca stie, prapaditul 🙂
    Anyway, de gatit am tot, gatit, chestii absolut normale si banale, pe fuga, am apucat sa fac cateva pozici si le urc acum, sa ramana posteritatii :
 so, I am talking about mini-cheese-cakes cu blat din biscuiti si unt, crema din mascarpone+zahar pudra+coaja de lamaie si topping de capsuni glazurate cu sirop de capsuni si otet balsamic (dau detalii daca-mi cereti )

   apoi a fost un calcan delicios, uns cu ulei, condimentat si presarat cu capere, tinut sub grill 20 de minute si servit cu cartofi noi, fierti pe jumatate apoi prajiti si presarati cu sare de mare

  si pentru ca in gradina au inceput sa apara legumele tinere, am tras in unt niscaiva morcoviori si gulii si le-am servit cu un sos de smantana si patrunjel

  si nu putea lipsi socata, dupa reteta mea simpla : 10 flori de soc, 800 g zahar, 2 lamai feliate + sucul de la alte 2 lamai, 6 l apa plata amestecate apoi lasate 48 de h la temp camerei

 si inchei postarea cu o reteta delicioasa, care ar merita o postare separata : Sheperd’s Pie, in varianta mea, cu carne tocata de curcan, din productia proprie a socrilor

  Asadar, am calit o ceapa si un morcov, tocate, in putin ulei, apoi am adaugat 500 g carne tocata de curcan, sare si piper. Cand s-a albit carnea, am turnat cam 300 ml bulion si am lasat sa fiarba la foc mic, pana cand carnea a fost facuta. Separat, am fiert 500 g cartofi taiati cuburi, cand au fost gata, i-am scurs si am adaugat 100 ml lapte, sare si putina nuscoara, obtinand un piure gros. Intr-un vas pentru cuptor am montat asa : primul strat carne tocata, apoi cartofi, si deasupra un strat generos de chedar ras, apoi la cuptor totul, la 180 grade, 20 de minute.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

8 comentarii

  1. Numai bunatati ne-ai pregatit Silvia! micutii sunt adorabili ma bucur enorm ca se iubesc, la noi i mare diferenta de varsta, cea mare o indragosteste pana ce devine un chin pentru cea mica si incepe sa se mataie sau sa planga… dupa lungi explicatii cea mare tot nu intelege, cred ca sa invatat ca era singura, de multe ori nici nu mai stiu cum sa procedez! o zi minunata va doresc! pupici la cei mici!

  2. buna!
    am intrat aici aproape din intamplare, atrasa fiind de patratele cu menta. intrebare despre ceescake: oare daca pui in mascarpone miere sau gem strecurat in loc de zahar pudra nu-i mai bun? incercasem mai demult si mi-a placut tare aroma, plus fructele proaspete din gradina peste.

    Iuiu.

    ps. ce vase frumoase (cel pentru placinta si farfuria alaturata)! nici nu ma mir ca iese asa papa bun in ele! de unde sunt?

  3. @ Mihaela : pupici back to you !
    @ Adela : nu e treaba usoara cu 2 copii, si probabil cu cat e mai mare diferenta de varsta, pentru cel mai mare e mai greu… asta doar la inceput, sunt convinsa. Intre mine si frate-mio sunt 1,7 ani diferenta dar cu greu l-am acceptat, cand am venit mama de la maternitate n0am vb cu ea o luna, apoi ii ziceam tanti iar celui mic, i-am bagat pufuleti in gura. :)))
    @ carmen : multumesc frumos! 🙂
    @ anonim :buna ideea cu mierea, mai ales ca nu duc lipsa de ea, si normal ca e si sanatoasa.
    Vasul in care am copt e din Auchanm 13 lei a fost, dar erau multe modele, si rotunde, si cu 2 incaperi. Farfuria e din Bobo Shop, 5 lei a fost.

  4. Buna Silvia. Da-mi te rog reteta de la mini-cheese-cake. Arata super si cred ca este si tare delicios. Vreau sa i-l pregatesc bebeului meu de 1 an si aproape 4 luni. Pupici

  5. @Oana, blatul e clasic, bicuitii zdrobiti( eu in robotul de bucatarie) si unt topit. 200 g bisc, 100 g unt. Poti pune si putin zahar, daca vrei. Apoi presezi blatul in forme. Poti si in forme individuale, si intr-o forma mare. Bagi la rece. Apoi freci mascarpone, o cutie, cu zahar pudra dupa gust, si aroma, fie coaja de lamaie, sau vanilie, ce-ti place. Pui crema peste blatul de biscuiti. Capsunile le-am presarat cu zahar si le-am lasat sa stea 10 min, le-am calit in putin unt,apoi le-am asezat peste crema de mascarpone si le-am uns cu pensula cu otet balsamic. Atat!
    @ Andrada, merci mult, te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *