Pui ca-n Turcia

  Am mentionat vreodata ca prin mine trece si sange de turcoaica ?:) Tata mi-a povestit ca stra-strabunica mea era turcoiaca frumoasa si a fost rapita de stra-strabunicul meu, devendind apoi sotia lui. Asta e povestea, pe scurt, acum sa vedem cum suna reteta :
  Ingrediente :
– pulpe pui
– o vanata
– un dovlecel
– 2 rosii
– sucul de la o lamaie
– 3 fire ceapa verde
– unt & ulei de masline pentru prajit
– sare, piper, boia
– pt sos : iaurt, menta proaspata, usturoi, ulei de masline, sare
    Vanata se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa la scurs 30 de minute. Dovlecelul se taie si el cubulete, ceapa bucatele.
    Pulpe se condimenteaza, apoi se rumenesc frumos in unt&ulei de masline.
    Intr-un vas pentru cuptor se pun cubuletele de vinete si dovlecel, ceapa, deasupra pulpele, se toarna uleiul in care s-au prajit si se stropeste totul cu suc de lamaie.

  Se lasa la cuptor 30-35 min, la 180 grade, stropind din cand in cand cu apa sau sucul din vas.
  Rosiile ar fi trebuit sa le pun de la inceput in vas, dar nu-mi place textura pe care o capata dupa ce sunt preparate termic, asa ca le-am pus la sfarsit doar in farfurie.
  Se face un sos din iaurt, menta, sare, usturoi si ulei, care acompaniaza perfect carnea si legumele.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

7 comentarii

  1. Cred ca erau la moda rapirile demult pentru ca spune si tata povestea ca stra-stra-stra-strabunica era sarboaica si a fost rapita de stra-stra-stra-strabunicul, haiduc :)) nu se stie cat de adevarat e :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *