Turkey satay & peanut butter sauce

       Amiaza de azi a pornit de la un borcan de unt de arahide – mi-am amintit eu ca am mancat cu ceva vreme in urma un sos delicios, facut din acest unt …si cautand pe net reteta, am dat si de satay. Pentru ca nu merge satay fara sos de arahide. Sau invers. Satay – sau frigaruile – isi afla originea in Java, Indonezia, dar s-au raspandit in Malayesia, Thailanda, devenid un fel foarte popular, care se gaseste la orice colt de strada, la tarabe. Eu am pregatit frigaruile cu curcan, dar se fac cu pui, vita, sau chiar cu tofu.
      In primul rand, carnea trebuie marinata, cel mai bine peste noapte. Marinata facuta de mine continea :
– sos soya
– sos peste
– o l-ta pudra ghimbir & o l-ta pudra curry
– zeama de lime
– usturoi
– zahar brun
– putina apa.
     Am taiat pieptul de curcan fasii mai groase, le-am pus la marinat, acoperit cu folie si la frigider cu ele.
     A doua zi am inceput cu pregatirea sosului. Am folosit unt de arahide fin, nu din acela cu bucatele pentru ca e mai vascos si se lucreaza mai greu cu el. Asadar, am pus intr-un castron 3 linguri de unt, 3 linguri apa fierbinte, cat sa-i dea o consistenta moale, pe placul meu. Apoi am adaugat o lingura sos soya, o lingura otet de orez, sirop de agave ( trebuia zahar brun, dar cristalele sunt prea mari si nu vroiam sa le simt printre dinti), 2 cm ghimbir proaspat ras, praf de usturoi din rasnita si o lingura ulei de susan. Deci sosul e incredibile de bun, si aromat, a mancat si fetita mea, ca nu l-am facut iute rau.
    Carnea am scurs-o de marinata, am infipt-o pe betisoare de bambus si am fript-o pe gratarul incins, 3 minute pe fiecare parte.
     Garnitura, orez basmati cu orez salbatis. Si nitel creson. Yummi 🙂 Pofta!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

6 Comentarii

  1. Genial arata! Sincer! Imi place f mult cum ornezi farfuriile. Pupicei!

  2. Oh Ina, merci mult, ma chinui si io sa fac ceva pe acolo 🙂 pup u back ! si pe Anais 🙂

  3. Arata absolut minunat,iar pozele la fel.Imi place mult blogul tau. Pupicei !

  4. Grazie Ana Maria ! 🙂 cat despre poze, si ale tale sunt minunate:) te pup 🙂

  5. Jesus woman! ai angajat un fotograf profesionist??? waoooo

  6. Gizaz Rezso, cum sa angajez fotograf?;) cand pot sa fac eu poze. Ce sa fac, cateodata mai imi ies si mie ok pozele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!