Pulpe cu mustar si miere, vinete usturoiate si cous-cous

     O amiaza fusion, idee ” a la moi” si nitica inspiratie de la Horia Varlan + cous cous, ca mi s-a parut ca merge f bine cu papica asta, cu tenta indiana.
     Sa incepem cu vinetele – reteta e din cartea maestrului Varlan; avem nevoie de :
– o vanata mare si frumoasa
– verdeata ( patrunjel, menta)
– o l-ta sare
– 200 g iaurt gras + 50 g iaurt mai slab
– 5-6 catei usturoi
– putin suc de lamaie

Intr-un mojar pisam usturoiul si sarea, apoi le adaugam peste iaurt, adaugam verdeata, si amestecam. Bun tare sosuletul asta!

Vinetele le taiem felii, de 1 cm, le stropim cu lamaie, sa prevenim oxidarea, le saram si le lasam deoparte 10-15 min, pe un prosop de bucatatrie, apoi le prajim in ulei sau le punem pe grill-ul electric, uns cu ulei, 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi, intr- tava cu peretii inalti, sau intr-o cutie cu capac, alternam straturi de vinete cu sos de iaurt si lasam la rece 2-3 h.

     
 Pulpele le-am crestat si le-am uns cu un sos facut din miere, mustar, mustar cu boabe si tandoori masala– condiment indian, se gaseste si in magazine naturiste, si le- am lasat la rece 2 ore.

  Pulpele le-am pus apoi pe o hartie de copt, le-am stropit cu putin ulei si le-am copt 30 de minute.

    Am servit cu cous cous si vinete in iaurt.
    Asta-i portia lui Rai, ca pe ea nu fac experimente 🙂

  Buna, buna combinatia! Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

6 Comentarii

  1. Pentru exactitate, era frumos sa precizezi ce fel de cous-cous ai folosit : cel de magazin, adica paste fainoase, preparate conform retetei secrete (HA-HA), sau cel conform retetei arabe, (MAROC), din faina si altele. Ca de obicei, prezentare grafica de exceptie – orice critica AR ISca reactii puternice de sprijin pro chef(a)…

  2. Pai no, ochii unui cunoscator sigur si-au dat seama ca e vorba de cous-cous din ala mic, care se umfla in apa, nu trebe fiert :).

  3. Bine ai revenit Silvia, va doresc multa sanatate tie si familiei!
    Vinetele grillate sunt slabiciunea mea, le fac mai mereu pentru pachetel. O sa incerc si eu cu iaurt data viitoare 😉
    Te pup, o zi frumoasa!

  4. Foarte bine arata!!
    Imi place mult cum le-ai combinat!
    Super ideea cu vinetele la grill!
    Bravo!

  5. trinity , truedelights, va multumesc! 🙂

  6. oare se fac vinetele si in sandwichtoaster?
    😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!