Pateu de casa

 Ideea e de aici, multumesc Aninita! E super bun, usor dulceag de la morcovi, usor tartinabil si cel mai important, fara E-uri, fara gelatina, fara MSG, fara zgarciuri si slanina pe post de carne. Nu luam des pateu din comert, si cautam sa aiba carne macar 40%… nu mai zic ca am vazut pateu de gasca cu 2%!!!ficat de gasca, + carne de porc + chimicale & porcarii…in fine… da de acu sigur nu o sa mai cumpar, mai ales ca am posibilitatea sa folosesc ficatei de la pasari crescute in curte, sub ochii mei.
  Am mai facut eu pateu din ficatei, dar metoda de fata e inedita pt ca pastreaza atat aroma cat si proprietatile ingrediantelor, iar rezultatul nu e inecacios deloc.
   Ingredinete:
– ficatei de pui- nu stiu exact cate g, dar au incaput intr-un borcan de 400 g
– un morcov
– o ceapa rosie mica
– usturoi granulat
– 2 LG unt
– sare&piper

   Iata si procedura : ficateii se pun intr-un borcan cu filet, la fel si legumele, morcovul dat pe razatoare si ceapa taiata pestisori. Trebuia sa pun si putina telina, dar am uitat … next time .

  Apoi borcanele se pun intr-o cratita cu apa rece- apa sa ajunga pana la gatul borcanului- si se pun la fiert, la foc mediu, o ora.

   S-ar putea sa auziti sunete ciudate in ora aceea, eu eram sigura ca o sa plezneasca borcanele, dar nu a fost asa. Plus ca borcanul cu legume, fiind mai usor, se tot dadea peste cap, dar fiind etans, nu a inghitit apa.
   Dupa ce a trecut ora, desfacem cu grija borcanele, pt ca sunt sub presiune si fierbinti, si turnam continutul intr-un vas, adaugam nitel usturoi, sare si piper si mixam cu mixerul vertical. Cand s-a racorit nitel, adaugam si untul. Initial, pateul poate parea mai lichid, dar untul si statul la rece ii vor oferi constistenta ideala. E foarte bun, delicios! Mie-mi place cu mustar, in special, si cu ardei. Se poate pastra 2-3 zile la frigider, de aceea se face in cantitati mici. Pofta!!!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *