Buffalo wings picante cu sos de branza

Inspirata de Good Food, am facut niste aripioare mega-delicioase-  zau ca stiu americanii ce-i bun. Toata lumea a auzit de Buffalo Wings , nu?
Un mic citat din Wikipedia :
Buffalo wings, hot wings, chicken wings, or wings are chicken wing sections (drummettes and flats) that are traditionally fried without breading and then coated in sauce. Classic Buffalo-style chicken wing sauce is composed of two ingredients: a vinegar-based cayenne pepper hot sauce and butter.[1] Buffalo wings are traditionally served with cut celery and blue cheese dressing.[2]
Buffalo wings are named after their city of origin, Buffalo, New York.[3] The local residents of Buffalo generally refer to them as “wings” or “chicken wings” rather than “Buffalo wings”.[4]
Nu am poze pas cu pas, ca nu am avut aparatul acasa decat la servirea mesei…

Ingrediente:
– pt sos rece: 85 g branza cu mucegai albastru
150 ml lapte batut
150 ml smantana
1 catel de usturoi trecut prin presa
boia dulce
sare, dupa gust

– pt aripioare : o tavita aripioare
faina pt acoperit
sare, piper
ulei pt prajit- de preferat de palmier
– pt sosul iute : 5 LG sos Tabasco
4 LG unt topit
1 LG otet alb

Pt sosul rece, se faramiteaza branza , se amesteca cu restul ingredientelor si se lasa la rece pana la momentul servirii.
Intr-o craticioara, topim untul impreuna cu otetul si sosul Tabasco – eu am pus Tabasco Mild, pt ca Tabasco Simplu mi se pare ucigas… Se ia de pe foc si se tine la cald.
Aripioarele se taie in 3 bucati – varful se arunca- se spala , se zvanta apoi se pun intr-o punga, se adauga sare & piper, 3-4 LG de faina, se inchide punga si se amesteca bine. Se prajesc aripioarele in ulei incins, la foc mic, pana sunt rumenite frumos. Se scot apoi pe hartie absorbanta, si se scalda in sosul iute.
Se servesc alaturi de sosul rece si tulpini de telina verde.

Daca am sa ajung prin State, nu cred ca voi putea comanda asa ceva la un restaurant… nu de alta, dar aripioarele astea nu se mananca in cel mai manierat mod – cu mainile pe post de tacamuri… :))))

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

3 comentarii

  1. Buna Silvia sunt cititoare mai recenta a blogului tau. Ieri am facut si eu aripioarele dupa reteta pe care am gasit-o in Good Food. Este o reteta delicioasa pe care am sa o refac cat de curand. Apropo , in ultimul numar al revistei am gasit multe retete accesibile si usoare. O seara placuta iti doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *