Paste cu legume si pui – in stil chinezesc

   

    Inspiratia mi-a venit de la Mazi, doar ca varianta mea e cu pui, pt ca al meu husband nu e “pretin” cu lighioanele subacvatice. De obicei, comand spaghete chinezesti de la China Blue, si le ador, sunt tare bune, si calde, si reci- de altfel, aceste spaghete sunt unicul fel de mancare pe care l-am poftit cat am fost graviduta, o singura data- acum am reusit sa le fac mai bune decat cele preparate de Huang, sau cum l-o chema pe bucatarul de acolo.
   Prepararea merge repede caci in preparatele chinezesti legumele nu se prepara termic mult, ele trebuie sa ramana crocante si sa isi pastreze vitaminele.
  Ingredientele:
– o mana de ciuperci
–  morcovi
– o varza chinezeasca mica
– un piept de pui
– sos nems & sos soya
– ulei de susan (sau floarea soarelui)
– paste – preferabil de orez, eu nu am avut decat capellini, niste spaghete subtiri

Fierbem pastele, al dente.
 Taiem puiul bucatele mici, varza fasii, morcovul betisoare, ciupercile lamele. Incingem un wok pana incepe sa fumege, adaugam uleiul si frigem bucatele de pui pana cand carnea e patrunsa. Punem carnea deoparte, la cald. In uleiul ramas, calim morcovii 2 minute, la foc mare, apoi adaugam varza si ciupercile, mai calim 1-2 minute, punem si carnea, bucatele de carne, pastele, sosurile, le amestecam si gata, stingem focul. Nu se adauga sare, pt ca sosul soya e destul de sarat.

 Pofta buna! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *