Capsuni si portocale cu iaurt – un mic dejun fin

    Am vrut sa-i pregatesc printesei mele un mic dejun pe placul ei, si cum aveam o caserola de capsuni, portocale si iaurt, mi-am adus aminte de o reteta rapida dintr-o colectie de retete editate de supermarketul Sainsbury’s din Anglia care se numeste asa ” strawberry summer salad”… drept ca la noi fulguia, dar asta nu m-a oprit sa pregatesc bunatatea asta, din care ne-am infruptat amandoua 🙂
  Ingrediente:
– 2 portocale
– o caserola capsuni
– seminte de susan
– iaurt (preferabil grecesc)
– miere/sirop de agave fac.
IMG_0474
 Filetam portocalele, astfel incat sa obtinem feliute fara pielita, dupa urmatoarea metoda, pe care am vazut-o si la Maya, si la Ina : taiem cate un capacel la fiecare “pol” al portocalelor,
IMG_0480
apoi cu un cutit ascutit taiem coaja portocalelor, astfel incat sa inlaturam si partea alba si amaruie.
IMG_0483
  Apoi, folosind tot cutitul ascutit, taiem bucatelele de portocala dintre pielite, si gata, obtinem feliute perfecte, fara piele.
 IMG_0491

  Intre timp, am avut un musafir curios, care si-a dat seama ca tare amara mai e coaja de portocala, daca musti direct din ea 🙂
raissuca
    Taiem si capsunile. Intr-un castronas punem iaurt, capsuni, portocale, miere/sirop agave dupa gust si presaram seminte de susan -prajite fara grasime in tigaie, un minut(eu am uitat de partea asta).
Asta e portia de printesuca :
IMG_0494IMG_0509
si asta e portia mea :
IMG_0514
 Sa ne fie de bine! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

4 comentarii

  1. Silvia ai facut niste poze BESTIALE! vb f serios! De revista! Lumina, culori, contrast perfect! Ti-ai schimbat aparatura sau ai mai invatat cate ceva? Felicitari!!! Sper sa ne mai vedem candva! Pup pt Rai! Poate mai vb pe mess. :*

  2. Silvia, Silvia… ma termini cu bunatatile astea mortale… Ador combinatiile tale indraznete, iesite din tipar, iar pozele atata-s de profesionale, de ai senzatia ca te uiti la o revista culinara americana. Micuta ta e si ea o adevarata printesa 🙂 Totul e JUST PERFECT!

  3. Hello Ina, bine ai venit acasa! 🙂 Ma simt flatata de aprecierile tale. da' aparatul tot ala e, si am aplicat ce m-ai invatat tu in ziua aceea, setari manuale, ISO, WB… atat 🙂 pusi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *