Ne vaccinam…sau nu ?

       As dori sa stiu cum ati procedat, daca ati ales sau nu imunizarea impotriva gripei noi. Familia mea a ales sa se vaccineze, nu au aparut efecte adverse, decat la mama, mici frisoane a doua zi. Eu sunt inca in cumpana. Am auzit ca in Ungaria exista vaccin si pentru copii – la noi vaccinul se administreaza doar persoanelor cu varsta mai mare de 16 ani, in schimb afara primesc si micutii mai mari de 3 ani.
     Am auzit o multime de pareri… as vrea sa aud (sa citesc) si parerea voastra.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

7 comentarii

  1. Am auzit foarte multe despre vaccinuri, in Franta vaccineaza si copii si batrani. Inainte spuneau ca trebuie sa ne vaccinam de doua ori, acum un vaccin este suficient.
    In Franta, au comandat prea multe si acum incearca sa vanda la alte tari.
    In Germania, au refuzat un vaccin de la un laborator, pentru ca era realizat cu ajutorul celulelor cancerigene.
    Numai baiatul meu a avut dreptul de a fi vaccinat, dar nu l-am facut.
    Intre zvonuri si adevar, sincera sa fiu, nu stiu ce sa cred…
    Fiecare trebuie sa decida singur…

  2. buna… in familia mea s-au vaccinat sotul, soacra si mama si nu au avut nici un fel de reactii adverse. M-as vaccina si eu dar sunt insarcinata si in cazul asta parerile sunt foarte impartite… Eu cred ca vaccinul e oki, se fac tot felul de vaccinuri de ani de zile si nu au fost probleme majore, ce difera de la unul la altul este tulpina virusului, modalitatea de inactivare si tot felul de excipienti, tehologia este cam aceiasi si eu cred ca s-au specializat oamenii pana acu… oricum fiecare trebuie sa hotarasca ce si cum sa faca… Multa sanatate! si… wellcome back!:)

  3. Buna, in primul rand imi pare bine ca sunteti mai bine …intradevar vaccinul asta mi-a dat si mie de gandit … insa eu am decis sa NU … din pacate nu am incredere in ei … eu sunt medic si mie mi-au propus de la colegiul medicilor de mult sa ma vaccinez insa nu am facut-o si nu o voi face … este un experiment dupa parerea mea si al altor colegi ai mei … un experiment care nu se stie cum se va termina … bine, bine nu ai efecte secundare acum … insa nu se vorbeste de efecte secundare imediate ci de efecte adverse ce apar la luni, ani de la vaccin … si nu vreau sa speriu pe nimeni nu am auzit nimic bun … pt copii la fel … pt a vinde un vaccin care sa perfect in regula este nevoie de multi ani de experimente, multi ani de cercetari … sa pui pe piata un vaccin pe care l-ai facut in cateva luni si in acelas timp l-ai si testat ..hmmmmmm mi se pare ffff dubios .. dar ma rog e parerea mea … si inca o parere … este din nou galagie sa zic asa ca a murit Tony de la carcotasi … cica de gripa porcina … lumea s-a speriat si a fugit sa se vaccineze … ca acum dupa 2 sapt de la moartea lui sa se afle adevarul …nu avea gripa porcina … a murit de la altceva … si moartea lui a fost folosit ca si reclama la acest vaccin … ca se faca mai multi bani… si din pacate au reusit … insa …cum a zis si ciocolata si zahar trebuie sa decidem singuri …
    Oricum decizi … ma bucur ca sunteti mai bine …multa sanatate in continuare …
    Tunde

  4. Tunde, si mama e medic, de familie. Initial, au primit o circulara prin care erau instiintati ca daca refuza vaccinarea, isi pierd dreptul de practica.PENIBIL!!! in fond, sunt si ei pacienti la randul lor, si au si ei dreptul sa refuze sau sa accepte … in fine, pana la urma, s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa ramana la latitudinea lor. Asa mi se pare si mie normal.Mama s-a vaccinat in cele din urma, la fel si tata, si sotul meu… eu chiar nu stiu ce sa fac… doza ma asteapta…sunt in mari dubii si am si o mare doza de frica acum, desigur amplificata de ce vad la tv. Am fost si in Anglia, cu fetita, dar nu mi-a fost frica nicio secunda, desi in aeroport, in metro toata lumea parca tusea pe noi …o sa ma mai gandesc, o sa mai citesc…si sper sa iau decizia inteleapta. Merci Tunde! te pup

  5. Nu-mi voi spune parerea despre acest vaccin,dar nici eu si nici altcineva din familia mea,nu il face/primeste/accepta…nici cei din tara,percum nici cei de peste hotare 😀

  6. Nici eu, nici alta persoana din familia mea nu va primi/accepta acest vaccin. Eu sunt de parere ca cu cat mai putine medicamente/chimicale intra in corpul noastru cu atat mai bine. Sunt de parere ca acest vaccin e o mare teapa promovata prin mass-media, care in continuare infatiseaza gripa ”noua” ca un mare bau-bau, omitand sa spuna ca banala gripa ”sezoniera” face de n ori mai multe victime.

    Consider ca am un organism destul de sanatos si un aport de vitamine din legume/fructe/oua/lapte destul de mare incat sa pot face fata unei eventuale gripe.

    Asta este opinia mea, insa fiecare trebuie sa faca asa cum crede ca este cel mai bine pentru sine si cei dragi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *