Bezele cu cacao

Photobucket
Photobucket    Am facut un Tiramisu si am ramas cu 4 albusuri nefolosite, doar nu era sa le arunc… M-am hotarat sa fac bezele, dar am cautat o reteta mai altfel, si am gasit ceva mai deosebit pe blogul lui Amalia.
 Asadar, avem nevoie de :
– 4 albusuri
– 240 g zahar pudra (eu l-am cernut, pt ca uneori are cocoloase)
– o lingura malai
– 2 linguri cacao
– putina zeama de lamaie
  Am frecat albusurile cu zaharul, pe bain-marie, avand grija ca vasul in care am amestecat sa nu atinga apa care fierbea. Am omogenizat amestecul, apoi l-am turnat intr-un vas de plastic si am mixat cu mixerul. Compozitia era tare moale ma inceput, am crezut ca in veci nu se va intari… dar am insistat cu mixatul, comp. s-a intarit, apoi am adaugat si putin zeama de lamaie, cam 2 lingurite, si mi-a iesit o frumusete de bezea. Am adaugat malaiul, am mai mixat un minut. Apoi am adaugat cacaoa, am amestecat cu o lingura, dar nu trebuie prea mult amestecat, ca sa ramana linii de cacao prin bezea.         
Photobucket
       Ideal ar fi fost sa pun compozitia intr-un cornet si sa spritez bezele frumusele, dar de lene, am pus cu lingura, si le-am pus cam mari 🙂 adica in final mi-au iesit mega-bezele, mananci una si te saturi, ca-s dulci tare.
  Am copt in cuptorul preincalzit la 140 de grade, 1 h 20 min, si le-am lasat la racit tot in cuptor. Se topesc in gura, asa-s de bune 🙂
  Desigur, trebuie sa-l amintesc pe ajutorul de bucatar, strumfita mea nazdravana, care trebuie sa-si bage nasucul si degetelele peste tot… Bezelele le-am batut cu ea in brate, nu vroia nici cum sa se dea jos de pe mine… 🙂
Photobucket

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

6 Comentarii

  1. UAU!!!SI NU ZIC DE BEZELE, DE SCUMPA AIA MICA DIN POZA CU OCHII AIA MARI SI FRUMOSI! FRUMOASA FATA..SA MAI FACI 100 DE COPII CA-I FACI FRUMOSI:))SA-TI TRAIASCA

  2. Just me, thx 🙂 ei chiar 100 nu stiu zau, ca uneori, abia razbesc cu Raissa… 🙂

  3. Ce bune par a fi………Ce rol are malaiul?

  4. Hello Diana, exact nu stiu sa-ti raspund, asa am luat si eu reteta de pe blogul Amaliei. Probabil datorita malaiului au textura mai crocanta… 🙂

  5. buna, daca am un aragaz varianta veche, cum fac? MI-e foarte teama sa nu gresesc, vreau sa-mi iasa si mie la fel de grozave. Din cate stiu, trebuie tinuta usa deschisa, dar nu sunt lamurita cat de mare trebuie facut focul…sau de mic 🙂 si cu cat timp trebuie sa-l incalzesc inainte.Nu am apucat sa-ti multumesc pentru melcisorii cu scortisoara, nu am mai facut glazura dar au fost minunati.

  6. pfff…am patit si eu ca tine mi-a iesit compozitia moale;)) cred ca am mixat o ora sa se ingroase…dar in final mi-a iesit….bv super reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!