Dulceata de banane cu ghimbir

… ghimbirul e toata smecheria in reteta asta, cu gustul lui iute si aroma de lime. Eu am facut doar un borcan, de fapt asta e cantitatea care mi-a iesit din 4 banane, potrivite ca marime. E deosebita dulceata asta, si borcanasul e doar al meu :), Cosmin nu e prieten cu gemurile & dulceturile, iar pentru Raissa e prea iute…
 Ingrediente;
– 4 banane ~ aprox 600 g
– 300 g zahar gelifiant 2:1
– ghimbir proaspat, dupa gust – eu am pus cam mult, cat 3 nuci

  Bananele se paseaza cu furculita, se adauga zaharul si ghimbirul ras, cu tot cu zeama lasata. Se fierbe toata compozitia pana incepe sa se lege. Apoi se toarna in borcan. Sub borcan punem un cutit, ca sa nu se crape.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

3 comentarii

  1. Silviutza, mie de ce nu mi s-a facut galbena si semitransparenta? Am "tocat" bananele la blender, am pus 300 g zahar, am pus aproape un pliculetz de 2:1, am pus ghimbirul, am tot fiert o juma de ora si desi era oala cu fund dublu se tot prindea de fund si era negru, pana la urma a fiert dupa o juma de ora bine, dar tot oarecum bej si opac a ramas… :-s

  2. Uf, sorry, imi pare rau ca nu ti-a iesit. Zahar gelifiant Dr.Oetker ai folosit? Si cand zici pliculet 2:1 la ce te referi? eu bananele le-am pasat cu furculita, nu ca ar avea vreo importanta, si tot in oala cu fund dublu am fiert, nu s-a prins deloc. :(((

  3. Pai n-am gasit zahar gelifiant nicaieri, ci doar plic de care folosesc pt toate gemurile, tot dr oetker, 2:1, pui la un pliculet 500g zahar. Cred ca-i acelasi lucru doar ca le amesteci separat. am pus din plic aceeasi proportie cat 300g zahar… :-s

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *