Salata boeuf

 … cu carne de pui, ca asa face si mama, asa facea si bunica si vecina, si mai toata lumea. Pai nu? 🙂
Mama face cea mai buna salata boeuf din lume, clar! Cand eram mai mici si mergeam la chefuri sau la petreceri de Revelion, eu duceam mereu un platou cu salata, frumos ornata, si se manca cat ai zice …”boeuf”. Mama pune si cartofi in ea, asa e si reteta lui Radu Anton Roman, eu am facut-o de data asta fara cartofi, e buna si asa.
  Ingrediente :
– piept de pui
– morcovi & pastarnac
– catraveciori murati
– mazare (din conserva)
– maioneza ( din 3 galbenusuri, 2 LG mustar, suc de lamaie si aprox 500 ml ulei)

  Carnea de pui de fierbe in apa cu putina sare, se spumeaza de cate ori e nevoie. Separat, fierbem morcovii si pastarnacul – eu am dat de unul foarte dulce. Cand carnea & legumele sunt fierte, se lasa sa se raceasca apoi se taie marunt.
  Pentru prima oara, am facut maioneza cu mixer-ul, mi-a iesit minunat, asa ca adio maionezei facuta cu mana.

  Intr-un vas mare, amestecam toate ingredientele adaugam 3/4 din cant. de maioneza, potrivim de sare si piper, mai adaugam suc de lamaie. Aranjam salata pe un platou, nivelam, ungem cu maio ramasa, apoi ornam …

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. Private message : da' cine ii taia morcovii si castravetii lu' muma-ta?!

  2. @ Zyraxes : sotul ei, ajutorul ei de nadejde, si omul pe care se poate baza mereu aka TU ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!