Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat

  Photobucket

   Ingrediente:
– 400 g fasole alba ( lasata la inmuiat de seara pana a 2 a zi)
– 1 ciolan afumat dezosat
– 2 cepe
– 4 morcovi
– 3 teline mici
– 2 pastarnaci
– 2o boabe piper negru
– cimbru
– 300 ml bulion gros
– tarhon in otet, 2 linguri
– otet de vin rosu, dupa gust
– o lingurita boia
– patrunjel verde
 Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica 🙂

 Punem ciolanul ( eu l-am taiat, sa fiarba cum trebuie) si fasolea in apa rece, la foc molcom, 1 h, impreuna cu boabele de piper si cimbrul uscat- eu le-am pus in dispozitivul de inox pt ceai. Spumam, la nevoie, mai ales ca se ridica la suprafata si cojile boabelor, si eliminandu-le, mai usuram digestia.
 Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.
 Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare – asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul.
nbnbbbeycjhjgkdl,dms Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!
Photobucket


…tare buna mai e:)

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *