Tocanita de vitel ardeleneasca

Photobucket

  Reteta Radu Anton Roman

 Nu e mare filosofie, dar e o mancarica buna, ti se topeste in gura. Musai cu muraturi alaturi! 🙂

 Ingrediente:
– 2 cepe 
– 400 g ceafa vitel
– 6 cartofi sapunari (rosii)
– 50 ml ulei
– sare, piper, boia dulce, tarhon uscat, chimen, patrunjel
– vin (fac.)

  Calim ceapa toacata marunt, pana devine sticloasa, apoi adaugam carnea, taiata cubulete, mai calim 5 minute, si stingem cu o cana de apa fierbinte/vin si lasam la foc mic, pana carnea este bine patrunsa.
Photobucket
Cand carnea e moale, adaugam cartofii taiati sferturi, si condimentele, mai adaugam apa si lasam sa fiarba acoperit, tot la foc mic, pana sunt fierti cartofii.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
 la final presaram patrunjel, si servim cu muraturi si paine proaspata
Photobucket
Photobucket

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. arata delicios,mmmm….

  2. Imi place am facut si eu si e bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!