Salata mexicana – cu avocado, rosii si dressing cu coriandru

Photobucket

      Azi am asteptat o prietena draga si veche pe la mine 🙂 si am pregatit o salata bunaaaa, care a avut succes si cu siguranta am sa o repet cat de curand. Reteta e din Ioana Secretele bucatariei.
  Ingrediente :
-3 rosii ( eu am pus si rosii cherry- ultima tura din gradina)
-2 avocado
– o ceapa rosie
– o jumatate legatura de coriandru
– o lingura miere
– ulei de masline
– un lime mic ( sucul)
– ulei de masline
– sare & piper Cayenne
– chipuri tortilla pt servit, sau nachos
Photobucket
  Avocado trebuie sa fie moale, atunci e copt si doar atunci are gust bun. AI mei erau mai tari, asa ca i-am lasat intr-o punga de carton, alaturi de o banana coapta, de seara pana dimineata.
 Am pregatit ingredientele : am taiat rosiile in doua, am indepartat semintele si am taiat pulpa cubulete. Am taiat avocado in doua, am indepartat samburele si pulpa am scos-o cu lingurita de pepene galben. Ceapa am taiat-o marunt, la fel si coriandrul, cu tot cu codite.
Photobucket
  Am amestecat cu grija rosiile si avocado intr-un bol, am sarat putin.
Photobucket
  Am preparat dressingul : am amestecat mierea cu sucul de lime, cu apa ( cam 150 ml) am adaugat ceapa &coriandrul, am adaugat sare & Cayenne dupa gust. Tare bun dressingul asta, am nimerit si un coriandru foarte aromat :
Photobucket
  Am turnat putin dressing peste rosii si avocado
Photobucket
 si am servit cu chipsuri de porumb
Photobucket
 si separat, in castronas, fiecare si-a pus cat dressing a vrut.


   E fresh si destul de satioasa 🙂 avocado e foarte sanatos, si chiar daca unii il considera fad, ar trebui sa aleaga fructele moi, si atunci vor vedea diferenta 🙂 Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

3 comentarii

  1. Buna ziua,

    Sunt incantata sa va anunt ca astazi incepe cea de-a doua editie a Festivalului Blogurilor Gustoase. Festivalul Blogurilor Gustoase este o competitie special dedicata blogurilor culinare redactate in limba romana.Vrem ca la acest eveniment sa ne reunim, indiferent de distantele geografice care ne despart, sa ne imprietenim si sa celebram pasiunea noastra comuna, arta culinara.

    Va invit, asadar, sa fiti prezenta cu blogul dumneavoastra la acest eveniment care se desfasoara in perioada 19 octombrie – 19 noiembrie 2009. Puteti castiga 16 electrocasnice ultraperformante oferite de sponsorul oficial, trofee si diplome de onoare. Alaturi de noi la acest eveniment se afla si reprezentati de prestigiu ai presei romanesti, care vor duce mai departe vestea Festivalului si ii vor face cunoscuti pe castigatori.

    Exista 15 categorii de concurs si dumneavoastra va puteti inscrie la oricate categorii doriti sa participati.
    Pentru a va inscrie blogul, este necesar sa completati formularul de inscriere pana pe 1 noiembrie ora 23:59(http://www.gustos.ro/concurs/inscriere.html).

    Toate informatiile despre Festivalul Blogurilor Gustoase le puteti afla de aici: http://www.gustos.ro/concurs/

    Va multumesc pentru timpul acordat. Pentru nelamuriri sau informatii suplimentare, va rog sa ma contactati.

    Anca Tenita,

    Marketing Manager Gustos.ro
    Tel: 021.32.41.404
    Email: anca@tree.ro
    Web: http://www.gustos.ro

  2. aaaaaa, sa ma gandesc…. u?:D sa stii ca si pe gustul lui Raissa a fost, si imi pare rau ca am uitat sa iau tortilla de porumb Bio de la Dm, ca astea de la Chio au prostii inauntru, dar tot a trebuit sa manance una, ce sa-i fac?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *