Vol au vent cu pui si ciuperci

Photobucket
          Da, am trisat la cina de asta seara. In sensul ca vol-au-vent-urile au fost cumparate, si nu le-am facut. Dar cum ma consider o modesta incepatoare in ale bucatariei, nu am ajuns inca la acel nivel sa le coc eu, e ceva munca cu un adevarat aluat de tipul asta, care trebuie lucrat de cel putin 6 ori ca sa ajunga la o astfel de fragezime… incat sa poate fi luat de vant, de aici si denumirea „vol-au-vent” sau volovan pe romaneste.
  Acestea sunt foietajele:
PhotobucketPt umplutura am folosit:
– un piept de pui taiat bucatele
– o cutie de ciuperci, taiate bucatele
– un pahar supa
– sos bechamel – (2 Lg unt, 2 Lg faina, lapte- cat cuprinde, in functie de cat de gros vreti sosul)
– o Lg smantana acra
– patrunjel

  Am incins nitel ulei de masline intr-o tigaie, am adaugat puiul si ciupercile, am prajit totul pana carnea a devenit alba, apoi am adaugat supa si am lasat acoperit, pana a scazut si puiul era facut. Am turnat peste carne & ciuperci sosul bechamel, am adaugat o lingura de smantana, si am presarat patrunjel.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
  Foetajele le-am tinut 10 minute la cuptor, apoi le-am umplut si le-am servit sotului flamand. Eu nu eram asa flamanda, asa ca le-am tras in poza :))) Sunt bune, desigur, si cu siguranta ar fi fost si mai bune cu foetaje facute in casa… but till then, viva Carefour, de unde le-am cumparat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!