Supa taraneasca cu cartofi, praz si bacon

 E o supa „nevinovata” – cum o numesc eu, se face foarte usor, si repede si te unge la suflet 🙂
 Ingrediente:
– 200 g bacon
– 4 morcovi
– 3 fire praz
– 4-5 cartofi
– ulei
– sare
Prepararea nu-i mare bataie de cap : incingem uleiul, calim baconul taiat bucatele, adaugam morcovul taiat rondele, lasam sa se moaie, punem si prazul, mai lasam 1 minut si turnam apa. Lasam sa fiarba, pana cand morcovul e semi-moale, adaugam cartofii cubulete. Cand sunt facuti si cartofii, potrivim de sare si piper, si stingem focul. Ma gandeam sa mai adaug si tarhon, si otet, si sa fac ciorba din supa, dar am lasat-o asa, prazul ii da dulceata si e buna tare asa.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

3 Comentarii

  1. Daca vrei un sfat fain, atunci baga-i 2 foi de dafin si o poti drege cu ou. Asta-i reteta saseasca din imprejurimile Sibiului. Satisfactie garantataa. Promit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!