Friptura de vita in ulei, cu ardei copti

Imi place tare carnea de vita, dar nu reusesc sa o prepar sa fie asa de moale cum e la restaurant. Am incercat sa o marinez in diferite marinate, dar fara prea mare reusita, fie ca era vorba de carne de vitel sau manzat, singurele pe care le cumpar. Si tot cautand formula magica, am gasit pe culinar.ro aceasta reteta, care garanteaza ca si cea mai batrana carne de vita o sa devina moale si frageda. Reteta originala era cu carne de vitel, dar pe mine m-a speriat pretul, asa ca am luat pulpa de manzat.
Sa vedem ingedientele :
– pulpa manzat, 600 g
– 2oo ml ulei de masline
– o lamaie
– o crenguta rozmarin
– sare
Carnea se sareaza pe toate partile, si se pune intr-o cratita cu fundul dublu- preferabil fonta, dar eu nu am, se pune uleiul si zeama stoarsa de la o lamaie.
Se adauga crengutele de rozmarin, pt aroma, se pune o foaie de copt deasupra cratitei(ca sa tina aburii inauntru) si deasupra se pune capacul si eventual ceva greu deasupra, tot asa, ca sa fm siguri ca aburii vor ramane inauntru. Cratita se pune la foc foarte mic, si se lasa cam 3 ore pt o bucata de 1,5 kg, deci eu trebuia sa las cam o ora si am cam uitat de ea šŸ˜€ si putin am caramelizat-o. Pt salata de ardei copti am folosit ardei kapia, 7 bucati, pe care i-am spalat bine si i-am pus la cuptor, pana au inceput sa se crape Dupa ce se scot din cuptor, ardeii se sareaza si se pun intr-un vas, acoperiti cu un prosop, si se lasa 30 de minute, ca sa se curete usor.

Dupa ce ii curatam, pregatim sosuletul in care se vor scalda, si care este de-li-cios! šŸ™‚ Sosuletul se face dupa gust : otet, ulei, zahar, sare, usturoi, verdeturi, ce ne trece prin minte.
Si toate acestea merg foarte bine cu un piure simplu de cartofi.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

4 comentarii

  1. Iuuuuuuuuui! Pe mine m-au lasat masca ardeii aia copti PERFECT! Si eu care credeam ca i-ai luat de la Auchan, Kaufland… :O Superbi! Deci zici ca se coc asa fara nimic pe ei, pana crapa coaja? Mortal arata. Super prezentare. Nu am cuvinte. Pe bune ca ii incerc!

  2. Cross my heart! Fara nimic, pur si simplu ii bagi in cuptorul preincalzit :)Astept sa apara ardeii galbeni in gradina si si o sa coc mai multe portii, sa avem la iarna. Eu zic ca e mai comoda metoda asta, la cuptor, decat pe plita. pusi šŸ™‚

  3. Friptura de vita(la grătar ) se face din carne de la gĆ¢t. Nu se sareaza , nu se Ć®nteapa cu furculita si nu se pune in marinata. CĆ¢nd e gata se sareaza si pipereaza si se mai lăsa Ć®ntr-un vas acoperit, cam 5 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *