Cartofi copti cu sos de smantana si bacon


Se spala bine-bine cartofii (eu am pus 3 de persoana), fara sa se curete de coaja. Eu am folosit cartofi noi. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pun in cuptorul incins, direct pe gratar, aprox. 1 ora, sau pana furculita patrunde foarte usor in ei. De preferat ar fi fost sa folosesc cartofi rosii, dar nu am gasit nicaieri.
Am calit intre timp 200 g bacon, taiat marunt, intr-o tigaie, fara adaos de ulei. Cand s-a prajit bine, am adaugat smantana lichida amestecata cu smantana grasa, cam 200-250 ml, si am amestecat bine, avand grija sa despind resturiel caramelizate de bacon, care au dat un gust bun sosului. Cand sosul s-a legat, am presarat patrunjel si am oprit focul.
… si am servit cu un pahar de zeama de varza rece, care merge nemaipomenit cu cartofii copti.
* pe doi dintre cartofi am pus branza Feta, care s-a topit peste cartofii fierbinti 🙂 buni buni:)

Print Friendly

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!