Supa gulas

Reteta e de pe blogul Amaliei, e a treia oara cand o prestez, sotul meu o adora.
Ingrendiente:
700 gr carne de vita ( pulpa sau ceafa)
5 cepe
2 linguri ulei
2 morcovi taiati betisoare
400 gr telina verde tocata
2 linguri bulion
2 lingurite boia dulce
3 catei de usturoi
2 lingurite coaja de lamaie rasa
piper
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita maghiran uscat
1 foaie de dafin
sare
1,5 litri supa de carne de vita
400 gr cartofi.
Carnea se taie cuburi de 1 cm. Se incinge uleiul si se prajeste carnea de jur imprejur cca 15 min pe toate partile.Se adauga ceapa tocata si legumele si se prajesc impreuna. Se adauga bulion si boia si se calesc.Se amesteca usturoiul tocat cu coaja de lamaie, chimen, maghiran, foaie de dafin si sare, se adauga la carne.Se toarna supa si se fierbe la foc mijlociu cca 60 min cu vasul acoperit.
( daca carnea nu este fiarta se mai fierbe ).Se decojesc cartofii, se spala si se taie cuburi. Se adauga in supa si se mai fierb 30 de min.Se potriveste supa de sare si piper si se mai lasa sa stea 5 min. apoi se serveste , eventual cu tartine cu cascaval la cuptor.
Modificarile mele: – am folosit apio – in loc de coaja de lamaie, am folosit 2 lime mai mici – bulion am folosit o sticla de 330 ml, pentru ca am facut o oala maaaaare – am pus si niste pasta de rosii – chimion am pus o lingura – am pus un plic de condimente naturale pt gulas – carnea am tinut-o la rece, dupa ce am spalat-o si taiat-o cubulete, in apa minerala si bicarbonat de sodiu, ca sa se fragezeasca. Inainte sa o calesc cele 5 minute, am spalat-o bine-bine -morcovii i-am taiat rondele, la robot.
Am taiat 3 chifle in jumatati, deasupra am pus o felie de cascaval, o frunza de patrunjel, am presarat boia, si am bagat la cuptor pe grill, pana s-a topit cascavalul.

Si un mic desert la final, inghetata cu nuca, cu cioco si topping de cioco si merisor:)

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *