Cozonac cu ciocolata

Aluatul pe care l-am folosit este de fapt aluat pentru muffins cu nuttela, reteta pe care am gasit-o pe blogul lui Mihaela. Prima oara, am respectat reteta originala, si intr-adevar au iesit cei
mai buni si pufosi muffins pe care i-am mancat vreodata. Am zis sa ma joc putin cu aluatul si sa fac un cozonac.
Avem nevoie de:

– 60 g unt topit si racit
– 300 ml lapte caldut
– 5 g sare
– 90 g zahar
– 500 g faina
– 25 – 30 g drojdie proaspata

In ordinea, de mai sus, am pus toate ingredientele la MDP, la programul de aluat, drojdia in prealabil am dizolvat-o in putin lapte si o lingurita zahar, si am lasat-o sa se umfle.
Am folosit faina speciala pentru cozonac, si totusi aluatul la final a fost foarte lipicios, ceea ce prima oara nu s-a intamplat, atunci cand am folosit faina normala. Asadar, aluatul fiind lipicios, l-am intins cu sucitorul intre doua hartii de copt, cerate, am uns cu nuttela, am rulat. Am pus hartie de copt intr-o tava, am pus cozonacul, l-am mai lasat 20 minute, l-am uns cu galbenus si am presarat fulgi de migdale.
A stat la cuptor 40 minute, la 180 preincalzit. Si s-a mancat foarte repede:).

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. ti-a iesit foarte frumos,iar ideea de a-l face cozonac a fost super!!!

  2. Oh Miha, mersi, imi pica bine cand ma lauda o gospodina priceputa, ca tine! te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!