Reteta aceasta am vazut-o acum cativa ani intr-o emisiune, parca License to grill, nu sunt sigura, tin minte doar ca eram insarcinata, era frig rau afara, eu aveam insomnii crunte si petreceam pana la orele 2-3-4 dimineata in fata TV-ului. Anyway, ideea pe care am retinut-o este ca toate legumele se coc la cuptor, […]
Latest Posts
Steak de ton la tigaie
Dedic aceasta postare tuturor celor care nu se pot apropia de o bucata de ton, preparata a la Master Chefi, aproape cruda, rosie la mijloc, aratand de parca tonul ar fi inca viu. I’m so sorry, dar eu pur si simplu nu pot sa mananc bucati de carne rare si medium rare, mi se intoarce […]
Pastrav la tigaie
Nicio filozofie. Am avut 6 fileuri de pastrav, pe care le-am spalat, le-am uscat bine cu prosoape de hartie, apoi le-am dat prin faina. Le-am prajit in unt, in tigaie, 3 minute pe fiecare parte. Le-am intors cu grija, pentru ca sunt destul de fragile. Le-am scos pe o farfurie, apoi le-am uns cu […]
Chiftelute marinate
Hello! Cui nu-i plac chiftelutele cu sos aromat, servite cu piure sau cu spaghete? Adevarul e ca mie nu imi placeau, pana acum vreo 5 ani. Adica nu imi placea carnea tocata deloc, nu mancam sarmale(decat varza din ele), nu mancam ardei umpluti, chiftele, … Dupa ce l-am nascut pe Aris, mi-a venit mintea la […]
Pui cu 40 de catei de usturoi
Salutare! Ca sa raspund eventualelor intrebari : nu, 40 de catei de usturoi nu sunt prea multi ( vorba lui fiica mea, mergeau si 60), si da, am pus fix 40 de catei, nici mai mult, nici mai putin. Reteta aceasta este o reteta clasica a bucatariei frantuzesti(Poulet aux 40 gousses d’ail) si am vazut-o […]
Oreo Cheesecake
La multi ani! 🙂 Ce-ar fi sa incepem anul cu un cheesecake copt nemaipomenit de bun? Eu stiu ca toata lumea a mancat numai bunatati si dulciuri de tot felul, dar trebuie sa incercati si reteta asta, ca nu o sa va para rau. Experienta mea cu cheesecake-urile coapte nu a fost, la inceput, foarte […]
Oua Benedict
Acesta este micul dejun perfect pentru mine, cu conditia sa il pregateasca altcineva. 🙂 As manca sos olandez pana n-as mai putea. Smecheria la sosul asta e ca se poate face in blender si rezulta un sos fin si delicios. Cred ca ouale Benedict nu mai au nevoie de prezentare. Totusi, am sa fac […]
Mese de sarbatori
Iata ca se fac imediat 3 ani de cand nu am mai postat nicio reteta pe blog. Shame on me! N-am patit nimic, sunt bine, sanatoasa, copilasii au crescut, de gatit am tot gatit, dar am lasat blogul deoparte, cativa ani… Dar ma uitam pe lista mea de bloguri si am observat ca multe […]
Coquelet de Bretagne cu cartofi duchess & varza calita
In primul rand, La multi ani tuturor si sa avem cu totii un an linistit, sa fim sanatosi si sa-i avem pe cei dragi alaturi! … de la sosul acesta a pornit totul. Sos de smantana & cognac, de la Lidl. Mi-a placut tare mult sugestia de prezentare de pe ambalaj si am […]
Prajiturele cu unt de arahide & co
Mai rar atatea calorii intr-o prajiturica, dar ne mai facem si noi de cap, nu 🙂 !? Garantat ca una e de ajuns sa satisfaca pofta de dulce, care la mine e extrem de prezenta. Ingrediente ( 12 buc) : – 1 cup unt de arahide cremos (260 g) – 1/2 cup unt […]