O vorba veche spune ca dimineata sa mananci ca un rege, la amiaza ca un print si seara ca un cersetor. Ati prins ideea, da? Seara sa mananci usor 🙂 Si mai stiu o vorba, dupa ora 19 se pune, dar dupa 22 nu :))). Am facut pentru cina o salata cu verdeturi […]
Latest Posts
Biscuiti cu Nutella
Mereu cand ma “plimb” pe blogurile fetelor harnice, salvez retete in nestire, nu stiu cand o sa apuc vreodata sa le fac pe toate, da’ cine stie, incet incet o sa le fac pe toate … Azi am gasit pe blogul Laurei Adamache ( care nu doar ca pregateste numai lucruri deosebite,da’ mai face […]
Hot & sour chinese soup – Supa chinezeasca iute-acra
N-am gasit pe net decat vreo 50 de variante la aceasta supa. Desigur ca imi lipseau unele ingrediente, asa ca am improvizat putin, dar finalul a iesit spectaculos :). Pe bune! Sigur o sa va placa, daca o sa incercati aceasta supa aromata. Ingrediente: – 2 + 3 linguri sos soia – 2 […]
Idei pentru cina : file de cod si pui Tandoori
M-a lovit asa o oboseala in ultimele zile, si o lipsa de pofta de viata …. ceva de groaza. I hope it is not swine flu… Si cum sotul fu plecat mai toata ziua de acasa, si i-am vazut chipul doar seara tarziu, am gatit doar pentru cina, ca in rest ne-am descurcat noi 2, […]
England, my love …
Cine ma cunoaste, stie cat de frica imi e de avion, da’ o frica din aceea dusa pana la paroxism, un real cosmar pentru mine doar cand ma gandesc la avion. Nu stiu cum de am luat decizia, da’ am luat-o, si am plecat toti trei intr-o scurta vacanta in Anglia. Fiecare secunda din cele […]
Pui la cuptor, cu legume si sos curry
Am avut o puicuta de casa, alba si frumoasa si m-am gandit sa o pregatesc intreaga la cuptor, infipta in dispozitivul special pentru pui, si in tava am pus si legume, am asigurat astfel si garnitura. Cel mai simplu, nu? Punem totul la cuptor, si intre timp mai avem timp sa ne ocupam de […]
Bavette cu pesto din rosii uscate ( pesto calabrese)
Am pregatit azi o cina legera si foarte aromata. Am facut un pesto rosu, o variatiune a renumitului Pesto Genovese, doar ca acesta are in plus rosii uscate, si pastrate in ulei de floarea-soarelui sau masline. Prima data, punem pastele la fiert, in cazul meu, bavette : le fierbem al dente, of course […]
Ficatei marocani cu couscous
Acum ceva timp am gasit pe culinar.ro reteta de “ficatei libanezi” executata de Dana, dupa reteta data de Sarah. Excelenti ficateii preparati asa, si sosuletul, o nebunie. Pornind de la aceasta reteta, am facut ficatei “marocani”, pt ca in loc de all-spices am adaugat amestecul de condimente de la […]
Tilapia in crusta de parmezan
Nu sunt mare mancatoare de peste, si daca il mananc, musai sa fie file : I hate bones! 🙂 Si sa fie peste alb, fara gust si miros pronuntat. Asa ca imi place pastravul, codul, somnul … la pangasius am renuntat, pt ca am auzit povesti horror despre el. Ieri am gasit la Real […]
Salata mexicana – cu avocado, rosii si dressing cu coriandru
Azi am asteptat o prietena draga si veche pe la mine 🙂 si am pregatit o salata bunaaaa, care a avut succes si cu siguranta am sa o repet cat de curand. Reteta e din Ioana Secretele bucatariei. Ingrediente : -3 rosii ( eu am pus si rosii cherry- ultima tura […]