Ingrediente : 125 g unt moale 175 g zahar 2 oua 3 banane coapte pasate 1 l-ta praf de copt 1 l-ta bicarbonat de sodiu 2 linguri lapte fierbinte 225 g faina alba Incalzim cuptorul la 170-180 grade. Se mixeaza zaharul si untul, pana compozitia e cremoasa. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa […]
Latest Posts
Muschiulet de porc invelit in bacon, cu sos de hrean
Am pornit de la o reteta care a castigat locul al II lea la Festivalul de gatit in aer liber de la Tg Mures, din vara asta, si anume un muschiulet de porc copt in folie de Al, “dezbracat” apoi de folie pentru rumenire, si scaldat intr-un sos de smantana cu parmezan- eu […]
Risotto cu sparanghel
Sparanghelul nu e pe gustul tuturor, dar pe-al meu e. L-as rontai si gol, asa tare imi place. Azi am pregatit un risotto clasic, cu orez arborio, sparanghel si pecorino romano. Ingrediente: – un manunchi de sparanghel verde – o ceapa – 200 g orez arborio – aprox. 1 l supa de legume […]
Supa crema de dovleac
Imi facea cu ochiul de mult aceasta reteta propusa de Maya, si cum am gasit ieri in Auchan dovleci frumusei, am zis ca e musai sa o “comit”. Din partea lui Cosmin am auzit un “nuuuuu” prelungit doar cand i-am zis ce voi gati… treaba lui, habar nu are ce pierde 🙂 De […]
Patlican Salatasi & Naan
… or mixing Indian and Turkish cuisine :)))) daca amandoua preparate sunt bune separat, de ce sa nu le combinam, intr-un mod fericit. Reteta de salata de vinete turceasca am gasit-o pe blogul lui Theodora, iar pentru Naan m-am inspirat de pe bloul lui Mari. Pt Patlican Salatasi: – vinete coapte ( […]
Best ever muffins ?!
… asa zic dansii pe allrecipes.com, sa-i credem, sa nu-i credem ?:)))) Reteta e in cups, o respectam, ca altfel nu iese. La Auchan si Selgros se gasesc canute gradate in cups. Reteta aceasta e una de baza, la care se pot adauga diverse ingrediente, pt a obtine o mare varietate de muffinsi. […]
Ciupercute-n doua feluri
Ieri a fost ziua ciupercutelor. Am pregatit o ciulama la amiaza, dupa reteta regretatului Radu Anton Roman, si seara am fript cateva pe grill, si le-am mancat cu un mujdei … Bune, bune! 🙂 Ciulama de ciuperci a la Radu Anton Roman Am fiert deci ciupercile cam 10-15 minute. le-am taiat felii, […]
Banana bread
Reteta o am de pe culinar, postata de Grasuta. Ingrediente : – 2 banane coapte – 1/2 cana de zahar – 1/2 cana de ulei – 2 oua intregi – 2 cani faina alba – o lingurita bicarbonat – 1/2 lingurita de sare – 1/2 lingurita praf de copt – 2 pliculete de […]
Gulas
Reteta de gulas unguresc ( pleonasm, right ?) e de pe plicul de condimente Fuchs. Condimentele contin : sare, chilli, piper, chimen, usturoi, cimbru, patrunjel, foi de dafin, ardei granulat, ceapa. Ingrediente – carne de vita 600 g – ulei 1oo ml – 5 catei usturoi – pasta de tomate 1oo g – ardei gras […]
Pere caramelizate cu nuci si Brie
   O nebunie curata! 🙂 Pere caramelizate zemoase, branza Brie topita usor de perele calde, nuci dulci si crocante, udate de un sirop dulce-acrisor … un must try pentru cei care iubesc combinatia fructe-branzaturi fine. Reteta e de pe onceuponaplate.blogspot.com . Thx Mari, it’s heavenly delicious! 🙂 Ingrediente: – 3 linguri unt – 2 linguri […]