Oricat de mofturos ar fi un copil, n-are cum sa refuze fursecurile acestea puse in pachetelul pentru scoala. Si eu il iau pe copilul meu cel mic ca reper, care nu vrea sandvici, nu vrea banana, e un fussy si un picky eater cum rar vezi. Dar cu prajiturele astea l-am cucerit.:) Merisoarele acrisoare fac casa foarte buna cu ciocolata alba.
Ingrediente:
- 170 g unt moale
- 150 g zahar brun + 50 g zahar alb
- 1 ou mare
- o l-ta extract de vanilie
- 250 g faina
- 2 LG amidon
- un vf l-ta sare
- 1 l-ta praf de copt
- 1/2 l-ta praf de copt
- 150 g fulgi de ciocolata alba
- 100 g merisoare deshidratate
1. Se bate untul cu mixerul 1 minut pana devine pufos, apoi se adauga oul si vanilia, se omogenizeaza.
2. Separat, amestecam ingredientele uscate, faina, amidonul, sarea si praful de copt.
3. Ingredientele uscate se pun peste cele umede, se amesteca, apoi se adauga fulgii de ciocolata si merisoarele.
4. Aluatul este foarte moale. Se lasa la rece minim 2 ore.
5. Cuptorul se incinge la 180-190 grade. Aluatul se scoate de la rece, si se lasa cateva minute la temperatura camerei. Cu mana umeda si cu lingura de inghetata, se formeaza bile mai mari putin decat o nuca, care aplatizeaza putin, se pun pe tava cu hartie de copt(nu va recomand folie siliconata).
6. Se coc 8-10 minute. Se scoate tava si fursecurile se mai lasa 5 minute sa se raceasca, apoi se pot transfera pe un gratar. Sunt foarte moi, dar pe masura ce se racesc vor capata consistenta, pastrandu-si interiorul fraged.