Muffins cu lapte de cocos si fructe de padure

Unul mai mare, unul mai micut, nu reusesc niciodata sa-i fac pe toti la fel.Sau poate nu vreau, sunt pentru diversitate. Da’ nu-i nimic, oricum dintr-o inghititura dai gata un mini muffin, nu trebuie sa stai sa il analizezi. 😀

Ingrediente:

  • 220 g faina alba
  • 100 g zahar
  • 50 g ulei de cocos, topit si racit
  • 165 ml lapte de cocos din conserva(omogenizat)
  • 2 oua
  • 2 l-te praf de copt
  • o piscatura sare
  • 50 ml lapte
  • 70 g fructe de padure congelate, mici
  • o lingurita extract de vanilie

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate : faina, zaharul, praful de copt si sarea. In alt bol, cele lichide : laptele de cocos, uleiul de cocos, ouale, laptele si extractul de vanilie.

*cand deshideti o conserva de lapte de cocos, se observa la suprafata pulpa alba, grasa si mai jos, lichidul, “apa” de cocos  – se toarna tot continutul intr-un bol si se omogenizeaza bine, cu un tel mic.

* extractul de vanilie mi l-am preparat singura : am luat o sticluta goala de siropel de tuse, de 120 ml, de culoare inchisa si am spalat-o bine. In interior am pus 6 pastai de vanilie, taiate in 2, si am turnat vodca de foarte buna calitate. Am uitat de sticluta 4 luni, la loc ferit de lumina zilei. 

Turnam apoi ingredientele lichide peste cele uscate, amestecam cu blandete, adaugand si fructele de padure. Eu am folosit fructe mici, afine, strugurei si coacaze, pentru ca am copt in forme foarte mici.

Turnam compozitia in tava cu hartiute de muffins si coacem la 170 grade, 20 de minute.

I-am lasat sa se raceasca si apoi i-am pudrat cu zahar pudra. Cocosul dulce vine sa astampere fructele acrisoare, sunt pufosi si pe placul tuturor. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *