Ciorba de salata verde face parte din preferatele mele, as putea manca la orice ora, oricand, 2 portii. Nu o fac prea des, pentru ca sotu’ nu manca “ierburi” din astea… of of, nu stie el ce-i bun.
Am poftit foarte tare o asemenea ciorbita si spre marea mea dezamagire, nu am gasit salata absolut nicaieri, nici in piata nici la marketuri. Am gasit doar salata iceberg, si am ezitat sa iau, ma gandeam ca nu e potrivita, dar pana la urma iceberg a fost si buna a fost alegerea, pt ca ciorbita e nemaipomenita.
Ingrediente:
– 2 capatani de salata
– 200 g sunculita sau kaiser afumat
– iaurt
– smantana
– 1 ou
– o lingura faina
-marar
-usturoi
Salata se spala foarte bine, foaie cu foaie, si se rupe fasii . Sunculita afumata se taie cubulete si se prajeste in putin ulei, pana se rumeneste. Se pune apoi salata peste sunculita, se adauga apa, se acopera si se lasa sa fiarba pana cand salata se moaie, dar nu de tot, putin trebuie sa ramana crocanta. Ingroseala am facut-o din iaurt, cam jumate de galetusa de 1 kg, smantana 4 linguri, un galbenus si faina, am amestecat totul bine, apoi am turnat peste sosul alb din ciorba fierbinte, si apoi am turnat turnat totul in oala, am mai dat un clocot si am stins. Apoi am adaugat in oala usturoi trecut prin presa, cam 10 catei si marar.
La noi in zona ciorba aceasta se serveste cu mamaliga cu branza. Gusturile se completeaza de minune, e efectiv divina combinatia 🙂
Excelenta reteta, si noi o gatim la fel, dar prin Ardeal se obisnuieste sa adaugam si o omleta din 3 oua care se taie marunt. Se potriveste de minune si da mai multa savoare