Ingrediente :
– 450 ml lapte
– 2 oua
– 200 g faina
– 1 pliculet zahar vanilat ( daca clatitele se umplu cu carne, cascaval, ciuperci, desigur ca lasam zaharul v afara)
– un praf sare
– un vf de l-ta bicarbonat de sodiu, stins cu zeama de lamaie
Ouale se mixeaza cu zaharul vanilat si cu sarea, se adauga 100 g faina, apoi laptele, se mixeaza in continuare, se adauga restul de faina, si la final bicarbonatul. Eu am pus si putina apa minerala. Compozitia se lasa sa se odihneasca 10 minute la rece, apoi se coc clatite in tigaia incinsa bine, si unsa cu ulei.
maaaaama ce viteza ai prins! buna idee cu clatitele, facem si noi diseara š
mi-as dori sa vad cat mai multe retete asiatice (chiar si altceva decat chinezesc. eu am mancat bestial la iranian si la mongolez!) si marine (peste,fructe). evident daca va place, ca altfel nu vei avea ocazia sa le faci š
š cu fructele de mare nu ne impacam, pestele imi place doar file, si ala destul de rar… pt retete asiatice, mi ar trebui si condimente de-ale lor, si habar nu am unde se gasesc…