Flan de oua

Photobucket
… sau un fel de crema de zahar ars… buna rau šŸ™‚ Reteta o am de pe blogul lui Elisa.
  Initial am vrut sa fac flanuri cu mango, aveam piure de mango cumparat de la DM, din pacate fiind BIO l-am tinut cam mult desfacut si s-a stricat. M-am gandit sa fac flanuri cu piure de banane, dar al meu sot a strambat din nas… asa ca am cautat cu ajutorul prietenului de nadejde, Gugal, si am ajuns pe blogul lui Elisa, si am gasit aceste flanuri cu oua, si le-am executat numaidecat.
  Ingrediente:
– 4 oua ( eu am pus 5, ca erau micute)
– 400 ml lapte
– 140 g zahar ( eu am pus brun)
Pt sirop:
– 75 ml apa
– 25 ml apa
Am batut ouale cu zaharul si cu laptele. Separat, am topit zaharul si apa, amestecand continuu pana s-a legat compozitia. Am pregatit forme pt flanuri, in cazul meu forme de aluminiu, le-am pus intr-o tava si am turnat cate o lingurita de sirop.
PhotobucketApoi am turnat compozitia, pana sus, pt ca oricum in cuptor flanurile scad. Am turnat apa in tava pana la jumatatea formelor, si am introdus0o la cuptor o ora la 180 grade.
Photobucket
Photobucket Eu am mai facut un sos caramel din zahar caramelizat, apa si frisca lichida.
 SI tot din zahar caramelizat am realizat un model gardulet, ma chinuia si pe mine antitalentul :)))))
 Na si cum spuneam, bune rau flanurile astea šŸ™‚ Se fac foarte usor, asa ca o sa le refac curand .
Photobucket

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

3 comentarii

  1. Merci Elisa, imi place tare blogul tau, e foarte diversificat, numa chestii faine faci. Uite acu imediat bag la cuptor painea de ferma de pe blogul tau, mi-a iesit destul de lipicios aluatul, sper sa fie ok in the end. pup si eu šŸ™‚

  2. foarte buna reteta ta! in schimb seamana la prezentare mai mult cu "pastei de nata" reteta originala portugheza.
    Flanul original se face cu foaie de placinta dedesupt, in forma de tarta , si se taie felii ca de tort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *