Reteta de pe blogul Elisei
Ingrediente :
– 25g margarina
– 350 ml apa calduta
– 5 g sare
– 5 g zahar brun
– 5 g lapte praf
– 400 g faina alba ( eu am pus 500)
– 115 g faina integrala
– 5 g drojdie uscata
Ingredientele se pun in ordinea de mai sus in cuva masinii de paine, pe programul de aluat.Cand programul s-a incheiat, se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la dospit 3o de minute, acoperit cu un stergar, la loc cald. Am copt in cuptorul preincalzit cam 35-40 min, la 190 grade. A iesit foarte pufoasa. Si am ajuns la concluzia ca e mai bine sa lucrez aluatul in masina de paine si apoi sa il coc in cuptor, iese mult mai buna painea asa.
dupa douaj’ de minute:
pe gratar, la racit :
dar nu am rezistat, si am taiat din ea :