Ficatei marocani cu couscous

Photobucket
            Acum ceva timp am gasit pe culinar.ro reteta de “ficatei libanezi” executata de Dana, dupa reteta data de Sarah. Excelenti ficateii preparati asa, si sosuletul, o nebunie. Pornind de la aceasta reteta, am facut ficatei “marocani”, pt ca in loc de all-spices am adaugat amestecul de condimente de la Sonnentor, Nopti orientale (Maroccan Nights Spice Mix) care se gaseste la Bioplant sau in alte magazine bio si care contine : piper negru, coriandru, cuisoare, scortisoara, chimen, menta, cardamom si coaja de lamaie.
Photobucket 
  Am urmat pasii retetei : am incins 3 lg ulei de masline intr-o tigaie, am pus in mijlocul ei o ceapa taiata in 4, si in jurul ei, ficateii.
Photobucket
   Am presarat condimentele amintite mai sus, din abundenta, si am lasat ficateii sa se prajeasca bine, intorcandu-i o singura data.
  Intre timp am stors o lamaie, am floscotit ( vorba lui Dana) 2 catei de usturoi, am amestecat si am potrivit de sare. Trebuia sa pun ardei iute, n-am avut, deci n-am pus.
Photobucket
   Cand ficateii erau gata, prajiti, am oprit focul, am turnat amestecul de mai sus (lamaie, uaturoi, sare) si am lasat acoperit aproape 10 minute, timp in care aromele s-au imbinat.
   Cat timp aromele se imprieteneau in tigaie, am pregatit couscous-ul : am masurat 160 g couscous, am turnat peste 200 ml apa clocotita  ( sarata si cu ulei), am acoperit, am lasat sa se umfle, si cand apa a fost complet absorbita, am adaugat niste unt si am amestecat cu furculita.
Photobucket
   Si aici aranjamentul final ( sper sa nu vada soacra ca i-am rupt panselutele :))))
Photobucket
  O reteta cu iz oriental, condimentele de la Sonnentor sunt de nota 10… o sa ma mai aprovizionez de la ei 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *