M-a lovit asa o oboseala in ultimele zile, si o lipsa de pofta de viata …. ceva de groaza. I hope it is not swine flu… Si cum sotul fu plecat mai toata ziua de acasa, si i-am vazut chipul doar seara tarziu, am gatit doar pentru cina, ca in rest ne-am descurcat noi 2, fetele.
File de cod cu solzi din cartofi
– file de cod ( spalat si scurs bine de apa)
– cartofi taiati rondele subtiri pe mandolina
– patrunjel ( eu am pus coriandru)
– mujdei
Asezam intr-un vas termorezistent, stopit cu ulei, un rand de rondele de cartofi, presaram sare si coriandru, asezam file-urile de peste, saram din nou, presaram coriandru, apoi terminam cu un strat de cartofi rondele, si turnam deasupra un mujdei de usturoi lungit cu apa. Acoperim cu folie de Al si bagam la cuptor 20 de minute, apoi descoperim si lasam sa se “bronzeze” cartofii. Merge bine cu un sos tartar, cu castraveciori si capere.
Multumiri Dana! 🙂
Idei pentru cina : file de cod si pui Tandoori
              Pui Tandoori Â
   Poate una dintre cele mai cunoscute retete din vasta bucatarie indiana este tandoori murghi. Reteta clasica presupune marinarea puiului in iaurt amestecat cu multe mirodenii, cu suc de lamaie si ulei, apoi coacerea lui in asa-numitul ‘tandoor”- cuptor din pamant. Noi nu avem asa ceva, asa ca improvizam si il coacem/grilam la cuptorul electric/gaz.
 Eu am folosit 4 pulpe de pui dezosate si fara piele. Am facut o marinata din 200 g iaurt gros, amestecat cu 3 linguri tandoori masala, 3 linguri zeama de lamaie si 3 linguri ulei de masline. Tandoori masala e foarte aromat si contine :
– 30% seminte de coriandru (prajite)
– chimen
– usturoi
-pudra de chilli
-ghimbir
-sare
-cardamom
-extract de boia
– anason
-scortisoara
-piper negru.
Marinam carnea si o lasam la rece minim 5 ore sau peste noapte.
Incingem cuptorul la 22o grade si pregatim o tava pe care o tapetam cu foile de Al, si asezam un grilaj, pe care punem bucatile de carne, partial scurse de marinata. Din acest moment, marinata nu mai e de folos. Carnea va sta la cuptor 35-40 de minute, pana e patrunsa bine. Noi am servit cu orez integral cu fasole verde.
 Multumiri Radu ! 🙂
P.S Scuzati calitatea pozelor…
Referitor la TANDOORI MASALA,
pe site-ul http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaMix&mid=93
am gasit o alta compozitie a acestei mixturi, respectiv :
# 4 cm rulou scortisoara
# 1 lingura seminte de coriandru
# 2 lingurite seminte de chimen
# 6 cuisoare
# 3 coji de nucsoara
# 2 lingurite curcuma
# 2 lingurite ghimbir pudra
# 1 lingurita ardei iute rosu uscat si macinat
# 1 lingurita pudra de mango (amchor)
# 2 lingurite sare de mare
Care e adevarul ???
Na bine no, tata! 🙂 Adevarul e undeva la mijloc, desigur 🙂 in orice caz mixtura mea e foarte aromata, mai mananc si goala din cand in cand 🙂