De cand am luat Good Food-ul de luna asta, nu am mai avut liniste. Pe coperta troneaza niste superbe briose, decorate cu glazura roz… iar cum Rai este deosebit de sensibila la tot ce e “ioz”, cum vedea revista, cum tipa si isi manifesta dornita pentru “bobo ioz”. Nu stiu cat a inteles ea din “sambata ti le face mama”… š
Ingrediente:
– 100 g faina cu agent de crestere- nu am avut si am pus 100 g faina alba amestecata cu 1/2 plic praf de copt
– 3 oua
– 140 g unt moale
– 140 g zahar brun
– 25 g amidon
Pt glazura :
– 600 g zahar pudra + 6 LG apa sau 3 LG apa + 3 LG suc de lamaie strecurat
– colorant alimentar rosu
Ingredientele pt blat se mixeaza 2-3 minute, pana cand compozitia e omogena. Se coc briosele in cuptorul preincalzit la 190 grade, 15-20 de minute. Se lasa la racit pe un grilaj de metal.
Se glazureaza cand sunt racite de tot. Eu am facut glazura din ochi, pt ca mi s a parut prea mare cantitatea de zahar propusa de revista. Am pus zahar intr-un castron, cam 200-250 grame si am pus apa amestecata cu suc de lamaie, putin cate putin, am amestecat bine pana s-a topit zaharul apoi am adaugat un varf de scobitoare de colorant rosu Wilton ai am amestecat pana cand glazura a capatat o culoare uniforma. Le-am ornat cu zahar roz, floricele & inimioare.
Pofta mare , Rai! š
cat sunt de dragute!!! :)) chiar ca vestesc primavara š
de unde sunt floricelele si inimioarele pentru ornament?
@ anonim : eu nu le am din tara, dar de ex de kaufland am vazut chestii dulci pt ornat, inimioare mici rosii din zahar si "confetti" tot asa din zahar, colorate.
multumesc. am avut si eu o cutie de la dr oetker din elvetia, dar la noi nu am gasit.