Aveam cateva piersicute care tindeau sa se cam ofileasca … si am zis sa fac ceva cu ele, muffins, un smoothie … pana la urma am ales sa fac niste mini-tarte, pe care le-am mancat caldute, cu inghetata, 3 dintr-o lovitura :)))
Ingrediente :
– aluat de foetaj congelat- eu iau Alpin, sunt bucatele deja taiate- 6 buc am folosit
– 6 piersicute
– zahar +scortisoara
– gem de caise
– zahar pudra
Aluatul se lasa la decongelat la temp.camerei.
Intre timp, piersciutele se taie in jumatate, apoi feliute, si le presaram cu zahar si scortisoara.
Cand aluatul s-a dezghetat, cu un cutit ascutit, taiem un chenar in interiorul fiecarei bucati, dar nu pana jos.
Incalzim putin gemul de caise, apoi ungem chenarul interior cu gem, asezam fructele, si mai ungem cu un strat de gem.
Punem mini-tartele intr-o tava cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 180 grade, 20-25 de minute. Si asta e tot! Merg de minune cu inghetata 🙂 Pofta!
Oricui vaRA I SS-A parut fada fara noutatile de pe bogul tau, scumpo. Si sunt convins ca AR ISpiti pe orice noile tale arme de salivare in masa. God Bless You !!!
Tata draga, de foame mananci litere?! 🙂 God bless Us All!
ideea nu e rea,dar aluatul nu pare copt !
Pansy, zici asa pt ca nu e umflat? sa stii ca a fost chiar crocant 🙂 eu zic ca a fost ok.
daca zici tu asa ,e sigur ca asa e ! gata m-am intors din concediu,pare ca acum tu esti plecata !
ok,ramane de incercat !a imi place ideea