O salatica calduta, numa’ buna pentru o zi de post. Reteta e din Ioana Secretele Bucatariei.
Ingrediente :
– 1 kg cartofi rosii
– 3 linguri rondele ceapa ciorii
– 250 ml supa de legume
– un praf zahar
– 3 LG otet
– 3 LG ulei
– sare. piper …
———————————————————————————————
Cartofii se fierb in coaja, se decojesc cat sunt calzi, ca merge mai usir, apoi se lasa nitel la racorit si se taie rondele de 1 cm grosime.
In supa de legume calda se adauga zaharul , otetul, uleiu , sarea si piperul – desigur, cantitatile de mai sus sunt orientative, fiecare pune cat vrea. Sosul se toarna peste cartofi, se lasa 10 minute sa se traga, apoi se serveste, cu rondele de ceapa deasupra. Pofta!
Felicitari pentru prezentare. Pupik.
o reteta simpla si savuroasa !
Interesanta aceasta salatica, imi plac tare mult pozele tale, felicitari! Treci si pe la mine daca iti face placere! O zi buna iti doresc!
Uff Silvia, m-am plimbat pe blogul tau si rau am facut pentru ca mi-ai facut o pooooofta cu bunatatile tale! Si e noaptea tarziu, nici nu pot remedia situatia… 🙁