Am gatit zilele trecute, dar timp de postat nu am gasit… Sau, mai bine zis, prioritatile imi sunt clar setate, si atunci cand e vorba de copiii mei, nimic nu are castig in fata lor. Acum, ca dorm amandoi de amiaza deodatata – aleluia – apuc si eu sa mai ma ocup de blog. 🙂
Copiii dorm – pot sa postez in continuare.
si ii asezam in tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si ii introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute. Cand sunt usor rumeniti pe margini, ii scoatem, ii pudram cu zahar pudra vanilat si ii servim. copy/paste, ok ?:)
==========================================================================
Spaghetti alla carbonara. Absolut peste tot unde am mancat asemenea spaghete, musai pluteau in smantana. Si uneori, aveau si ciuperci. Blasfemie 🙂 Reteta originala are doar 4 ingrediente, oua, paste, guanciale(falca de porc) si pecorino(branza maturata de oaie, un fel de parmezan). Calitatea ingredientelor e cruciala. Si neaparat, piper negru proaspat rasnit deasupra. Acest fel de mancare se pare ca are o istorie veche in spate, si era o mancare simpla, economica, usor de preparat de “carbonari”, minerii care prelucrau carbunii de lemn. Piperul proaspat rasnit deasupra ne duce cu gandul la funinginea care cadea de pe hainele minerilor, in timp ce mancau, in mijlocul padurii.
Ingrediente :
– 125 g bacon, pancetta
– spaghete (cam 70 g de persoana)
– 3 oua ( se calculeaza un ou de persoana)
– 50 g parmezan- eu am folosit basky, o branza tare de vaca, de maturare lunga
Punem pastele la fiert, in apa sarata.
Rumenim baconul, fara adaos de grasime, 3-4 minute.
Batem ouale cu furculita, dam parmezanul pe razatoare
Apoi amestecam ouale, baconul si branza
Cand spaghetele au fiert al dente, le scurgem, le punem intr-un vas, si turnam repede compozitia de oua, amestecand vartos, pentru ca acestea sa se gateasca de la caldura pastelor. Daca ne miscam incet, riscam sa obtinem o multime de omletute, si nu asta e scopul acestei retete.
==========================================================================
Clatite cu ciocolata as manca o tona, dar deocamdata ma abtin, ca prea bine nu i-ar fi lui bebe Aris. Asa ca, am calit o ceapa, am adaugat 400 g carne tocata de curcan, o conserva de ciuperci taiate foarte marunt, un pahar de apa si am lasat la foc mic, acoperit, pana cand carnea a fost gata. Apoi am condimentat, am adaugat patrunjel in compozitie si am umplut 6 clatite. Le-am pus intr-o tava, am pus bechamel deasupra, cascaval si la cuptor cu ele. Yum!
=========================================================================
Si-am facut un tortulet foooaarte bun, pe care-l stiu de la nasa. Mi-au iesit niste poza deplorabile, asa ca revin cu reteta, ca-l prestez iar in weekend.
Arata bestial spaghetele… si eu sunt de acord, fara smantana! 🙂
Vaiiiii, ce blog minunat:) Sunt tare fericita ca te am descoperit:) Te rog mult sa pui si reteta de la tort:)) Astept cu nerabdare.
Ai o familie foarte frumoasa, sa ti traiasca si tu impreuna cu ei:) Retetele sunt minunate si pozele superbe. Nu stiu cand ai tu timp pentru toate dar te felicit din toata inima. Te pup si multa BAFTA in continuare:)
Diana
Ai facut o papara cu spaghetti de toata frumusetea,daca tot ai studiat reteta originala ,afla ca exista o ordine in care faci amestecul.Asa ca sa mai inveti:peste spaghetele strecurate se pune panceta fierbinte imediat luata de pe foc ,apoi torni ouale cu parmezanul,apoi piperul.Foarte important OUL NU ARE VOIE SA SE COACA!!!
@anonim : te asigur ca ouale nu s-au gatit de loc, de altfel te poti uita in imaginea close up cu produsul finit, spaghettele arata perfect,(au si fost delicioase) nu este nici urma de papara, de ce esti rautacios?