E vremea sa profitati de sparanghel, acum, cat e sezonul lui, si pretul e bun. Si lujerii sunt fragezi si subtiri. Iar din proprie experienta am remarcat ca daca las sparanghelul la frigider, intr-o cana cu apa, pana il folosesc, se fragezeste si mai tare. Adica eu il pot manca si crud, atat de crocant si bun e. 🙂
No pai supa asta atat e de simpla si de buna, ca eu am servit 2 portii pe nerasuflate. Si se face foarte repede. 🙂
Ingrediente:
- 250 g sparanghel
- 1 cartof mare alb
- 1 ceapa alba
- 600 ml apa sau supa de legume
- 150 ml smantana lichida
- o lingura generoasa de unt
- sare
Se taie partea lemnoasa a sparanghelului. apoi se curata cu cutitul economic apoi se taie rondele.
Cartoful se taie felii subtiri, ceapa pestisori.
Se topeste untul intr-o craticioara, se caleste ceapa pana devine sticloasa. Se adauga apoi sparanghelul si cartoful, se toarna supa/apa si se lasa la fiert pana cand cartoful e patruns.
Se potriveste de sare si se lasa putin la racit, apoi se pune supa in blender si se mixeaza. Se toarna supa inapoi in cratita si se adauga smantana lichida, si eventual inca putin unt.
Pentru ouale posate am procedat asa : am pus apa la fiert intr-o craticioara si am adaugat putin otet alb, care ajuta la inchegarea albusului. Am spart 2 oua in 2 pahare, ca sa imi fie mai usor sa dau drumul in apa clocotinda. Asadar, cand apa a inceput sa clocoteasca, am redus focul si am adaugat primul ou. L-am lasat 2-3 min, l-am scos cu o spumiera, apoi am procedat la fel si cu cel de-al doilea.
Pofta buna! 🙂