Placinte cu branza

      Cum e sa dai peste un lucru pe care ti-l tot doresti de ani de zile, dar soarta se impotriveste sa ti-l scoata in cale? Bai, dramatica stiu sa fiu :))) Ma refer la foi yufka, niste foi pentru placinte, foarte subtiri, folosite mai ales in bucataria turceasca. Cred ca se gasesc doar prin magazinele turcesti/arabesti din Bucuresti, din cate am inteles. Din absoluta pura intamplare, am gasit in Auchan yufka, sa nu-mi cred ochilor. Serendipity, nu alta! De prin 2008 voiam sa fac “placinte tigarete”, si desigur ca doream sa le fac cu foi yufka veritabile, si nu cu alt tip de foi de placinta care se gasesc in comert, ca nu-i tot una. No, ca mult a trebuit sa astept ;-D … but good things come to those to wait. 

  

        

      Pe langa foi, mai avem nevoie de : 400 g telemea

                                                                     100 g cascaval

                                                     patrunjel

          Dam branzeurile pe razatoare si adaugam patrunjelul maruntit. De obicei telemeaua e sarata, asa ca nu mai adaugam sare. 

    Si trecem la asamblat. 

         

          Punem o lingura din compozitie la baza foii triunghiulare, indoim putin marginile peste, apoi rulam. Cand ajungem la varful triunghiului, umezim cu putina apa si lipim placinta. Se ruleaza cat de strans se poate. Se prajesc apoi in putin ulei bine incins, pe toate partile. Se ard repede, asa ca fiti pe faza.

       Merg de minune cu un pahar de ayran sau sana sau chefir!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *