Prin tinerete umblam destul de des la team-buildinguri, la o pensiune din Cheia si mai mereu la masa de amiaza comandam Pui Kiev. N-am mai ajuns de mult pe acolo, nici Pui Kiev n-am mai mancat dar mi s-a facut pofta :-D. Piept de pui umplut cu unt aromat, cu crusta crocanta. Practic, un snitel din care se revarsa un mujdei cald, untos. Se poate praji, sau se poate coace la cuptor, daca vreti varianta mai sanatoasa. Da’ stiu si eu, si stiti si voi, ca prajite sunt muuuult mai bune.
Procedura este cat se poate de simpla : 100 g de unt moale se amesteca cu o legatura de patrunjel maruntit, 3 catei de usturoi si sare. Compozitia respectiva se pune pe folie alimentara si se da forma unui sul, apoi se pune la congelator o ora. Dupa ce a trecut ora si untul s-a solidificat, se taie in bucati. Eu am avut 6 snitele de pui pe care le-am batut cu ciocanul; am pus cate o bucata de unt in centrul fiecarui snitel, am impachetat astfel incat sa nu iasa untul in momentul prajirii apoi am trecut bucatile de carne prin faina, ou, pesmet si le-am prajit pana s-au rumenit.
Bun de tot!