Ce este mai bun decat un cheesecake cu ciocolata? … 12 mini cheesecakes cu ciocolata! Daaaa! Nu-i asa ca sunt dragute? Copiii spun ca au gust de lava cake. 🙂 Foarte simplu de facut, ca mai toate retetele de pe aici. Anyone can cook!
Reteta o am de pe Pinterest, dar era musai sa modific pe ici pe colo, altfel nu ma simt eu bine. ;-D
Ingrediente:
Blat : 150 g biscuiti
o lingura mare de unt, topit
o lingura zahar brun
Crema: 300 g crema de branza
60 grame zahar
1 lingura rasa faina
2 oua
100 g ciocolata amaruie de calitate
o lingura extract de vanilie
Eu am folosit acest tip de biscuiti, sunt foarte buni la gust si au avut o textura minunata dupa rasnire. Am amestecat biscuitii rasniti cu untul topit si zaharul brun si amestecul l-am impartit in 12 hartiute de copt, puse in tava de muffins.
Am presat amestecul cu un pahar. Am copt la 170 grade 5 minute apoi am lasat tavile la racit pana m-am ocupat de crema.
Crema : am mixat crema de branza cu zaharul pana ce acesta s-a dizolvat. Am adaugat apoi extractul de vanilie, si ouale, pe rand, la final lingura de faina si ciocolata, topita si racita. Am omogenizat bine compozitia. Am turnat-o peste crusta de biscuiti si am copt 15 minute la 170 grade.
Mi s-au cam crapat deasupra, dar oricum urma sa le decorez cu frisca, asa ca nu-i panica, man!: ))))
Le-am lasat sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, apoi le-am scos pe un gratar pana s-au racit complet, moment in care le-am transferat la frigider o ora.
Am batut niste frisca lichida, care nu se lasa batuta, dar asta e, alta nu aveam. Am ornat cheesecakes cu frisca si capsuni.
Sectiune :
Sotul meu nu e amator de fructe, ci de ciocolata. Asa ca pentru el, alta varianta. 🙂
Sper ca v-am facut pofta! 🙂 Pupici!