Mic dejun “verde”

 

 

 

 

 

 

Prima mea intalnire cu avocado a fost acum mai bine de 12 ani cand am vazut o reteta de-a lui Petrisor, ceva pui cu garnitura de mazare si avocado. Habar nu aveam de acest fruct, ce gust are, cum e, dar mi s-a pus pata pe reteta si intr-un final victorios am gasit minunea la Selgros. Mazarea trebuia calita impreuna cu avocado. Puteti sa va inchipuiti ce a iesit? Nu va chinuiti, nu a iesit nimic. Nimic bun adica. Am ramas cu sechele dupa prima experienta cu acest fruct. Anyway, dupa ceva timp, i-am mai dat o sansa si l-am folosit crud, in guacamole. Eiiii, de-atunci ma leaga o mare dragoste de avocado. Obisnuiesc sa il mananc simplu, adica tai fructul in doua, scot samburele, presap putina sare si il mananc cu lingurita. Sau scot miezul, pun multa zeama de lamaie, sare il intind pe paine prajita. Sau guacamole clasic, cu nachos. Baietelului i l-am introdus de la 6 luni in alimentatie, l-a acceptat cu placere. Pe la 9-10 luni, pasat cu banana, era mancarea lui favorita. O minune a naturii, contine mai mult potasiu decat bananele, este o sursa de grasimi sanatoase, mononesaturate care regleaza nivelul colesterolului din sange. Deci, consumati consumati consumati.

Am gasit intr-un magazin avocado Hass. Wow, cum de il ratasem pana acum. Sotul, pragmatic, m-a asigurat ca am mai mancat asa ceva, inchis la culoare, doar ca nu-i stiam denumirea :))). Ideea e ca toate fructele de avocado Hass provin din rasadurile unui singur copac, plantat de Rudolph Hass, in California, 1926. Copacul-mama a murit la 76 de ani. Avocado Hass e grozav pentru ca are o textura cremoasa, gust bun si rodeste tot anul.

Asa ca, pentru ca aveam pofta de un mic dejun sanatos si satios, am pasat 3 avocado Hass si am adaugat suc proaspat de lamaie. Am uns o lipie cu pasta de avocado, am pus sare si piper, rosii taiate felii, fara seminte. Am rulat si taiat felii. Yummy!

Am preparat si un smoothie verde : o mana de spanac, o legatura de patrunjel verde, cu tot cu codite, un mar, o lingurita de miere si un pahar de apa.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *