Supa lasagna

Da, se poate si asa ceva, de ce nu. Asa ca all you lasagna-lovers, asta e pentru voi! N-avem bechamelul, da’ in rest avem toate ingredientele unei lasagna clasice + un bulgaras de ricotta cu busuioc.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de vita
  • o ceapa mare, taiata cubulete
  • 3 catei de usturoi, taiati marunt
  • 2 LG ulei de masline
  • 600 ml rosii pasate
  • 3 LG otet balsamic
  • oregano & busuioc uscate
  • fulgi de ardei iuti
  • 2 l supa de legume/vita (sau apa)
  • 50 g pasta de tomate
  • paste/taitei lati
  • o cutie ricotta
  • mozzarella rasa
  • busuioc proaspat
  • sare, piper, zahar

Calim ceapa in ulei incins, adaugam si putina sare, si lasam pana cand ceapa se moaie, 4-5 minute.

  Adaugam carnea si calim pana cand isi schimba culoarea.

      Adaugam acum rosiile pasate, plantele aromatice uscate(cate o lingurita din fiecare), otetul balsamic, o lingura zahar, amestecam bine.

      Adaugam si supa si lasam sa fiarba la foc mic, 30-40 de minute.

Cat fierbe supa, fierbem si pastele, rupte bucati, apoi le clatim sub jet de apa rece si le lasam la scurs.

Intr-un bol, amestecam branza ricotta cu o lingurita de busuioc proaspat tocat si un varf de lingurita de sare.

Dupa 30 de minute de fiert, adaugam in supa si pasta de tomate desfacuta in putina apa. Mai fierbem cateva minute si oprim focul, condimentam daca e cazul, cu sare si piper.

Servim supa cu paste, un bulgaras de ricotta, mozzarella si busuioc proaspat.

Pofta buna!

 

 


 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *