Cand ajungi acasa, cu frigul in oase si cu nasul inghetat, ce-ar fi sa savurezi o supa fina, acrisoara, si sa fugi cu gandul pe o mica terasa de pe malul Egeei, o terasa unde o pisica grasa motaie la umbra, unde peretii sunt ornati cu navoade si scoici, inconjurata leandrii roz imensi si parfumati, si gazda iti aduce avgolemono si niste feta marinata cu rosii carnoase, o farfurie cu calamari si o tavita cu baclava, ca sa te bucuri de minunata mancare greceasca. Ajunge cu reveria, sa vedem cum e cu supa. 🙂
Avem nevoie de :
- 2,5 l supa de pui
- 4 oua
- sucul proaspat stors de la 2 lamai
- 3 linguri amidon
- 150 g orzo (paste in forma de orez)
- sare & piper alb
Supa de pui am facut-o dintr-o spinare de pui, plus morcovi, jumate de telina mica, 2 pastarnaci, sare, piper boabe. Am fiert cam 1,5 h, la foc mic, am spumat cat a fost nevoie, si cand a fost gata, am strecurat. Am obtinut 2,5 l supa clara de pui.
Am pus deoparte aproximativ 500 ml supa, iar restul de supa l-am adus la clocotit, am adaugat orzo si l-am fiert 10 minute.
Amidonul l-am dizolvat in 100 ml de apa rece apoi l-am amestecat cu sucul lamailor. Ouale le-am batut cu mixerul, adaugand amidonul si zeama de lamaie, apoi incet turnand din cei 500 ml de supa, care se mai racise intre timp. Compozitia respectiva ( oua + lamaie + amidon) se toarna peste cei 2 l de supa cu orzo si se mai lasa cateva minute la foc mic, fara sa clocoteasca, ca sa nu se separe ouale. Se potriveste de sare si piper. Cu 2 lamai iese destul de acra, deci se poate adauga doar sucul unei lamai, si ulterior, dupa gust.
Cam asta e. 🙂 Se serveste cu marar, daca aveti. Este foarte cremoasa si satioasa.