Mi-au placut extrem de tare paharutele acestea, de cand le-am vazut prima oara pe un site francez. I mean, cum sa nu iti placa, cand sunt asa de dragalase, colorate si frumos aranjate. Fie sarate, servite ca aperitiv, nu-s facute sa te saturi, ci sa iti pregatesti papilele pentru ce va urma. Fie dulci, un desert decent ca si cantitate, dar consistent. Nu stiu de ce am amanat atat pana am facut primele mele “verrines”- parca suna mai bine asa. Dar zilele trecute am vazut pe rafturile unui market paharele special pentru asa ceva si am stiut ca trebuie sa ajunga in bucataria mea.
Cele sarate : iaurt grecesc, somon afumat, castraveti si ardei rosu. 2 doar cu iaurt, castraveti, rosie cherry si morcovi. Adorabile! 🙂
Pentru cele dulci m-am inspirat de pe Pinterest, si anume aranjarea desertului sub forma de ghiveci. Unul comestibil, desigur. 🙂
Pentru crema am folosit 3 batoane Mars ( aprox. 210 g), 5o ml lapte si o lingura cacao. Toate acestea le-am pus la topit pe bain-marie, la foc mic, amestecand mereu cu telul pana tot caramelul s-a topit si textura era foarte fina. Am lasat apoi la racit. Separat, am batut 200 ml de smantana pentru frisca, deja gata vanilata. Am amestecat apoi ciocolata cu frisca, cu spatula, incetisor si cu blandete. Am maruntit in blender 8 biscuiti Oreo. In pahare am aranjat crema de ciocolata, biscuitii Oreo sfaramati si am lasat la rece 2 ore. Cand am servit, am adaugat si crengutele de menta.
Sper ca va plac paharutele mele! To be continued… 🙂
Sunt adorabile aceste verrines, mai ales cele dulci. Arata minunat noul site, pozele sunt de o calitate foarte buna și poveștile culinare îmi plac mult!
Aww, multumesc Lucia pentru aprecieri! 😘