Cupcakes cu lavanda

   N-am mai postat pe blog din septembrie anul trecut. Desi am bucatarit de toate… dar nu am avut stare, timp, chef, dispozitie de blog…  2011 a fost pentru mine cel mai tensionant an, cel mai agonizant si plin de emotii, care s-a finalizat incununandu-mi sufletul si inima cu o liniste si o pace pe care nu le pot descrie in cuvinte. Urechilor mele le-au fost dat sa auda niste cuvinte dureroase, care au sunat a sentinta, dar m-am lasat ghidata doar de instinctul meu, am luat decizii curajoase, si in final soarta mi-a suras, dupa multe luni de suferinta in tacere. Totul e bine si frumos acum!      …Dar… sa trecem la cupcakes cu lavanda, ca despre ele vorba. Imi place lavanda. Sapun cu lavanda,  lapte de corp, balsam de rufe… atata timp cat mirosul este suav, si nu puternic, chiar ador lavanda. Am gasit pe net lavanda culinara si mi-am zis ca e musai sa o folosesc intr-o reteta. Si am gasit pe un site american cupcakes cu lavanda, de fapt cu lavanda infuzata, pentru o aroma cat mai delicata.
   Ingrediente:(12 cupcakes)
– 120 ml lapte + 3 lingurite lavanda culinara
– 120 g faina
– 140 g zahar
– 1 1/2 lingurita praf de copt
– 40 g unt moale
– 1 ou
—————————————————————-
Pentru frosting:
– 25 ml lapte + o lingurita lavanda culinara
– 250 g zahar pudra, cernut
– 80 g unt moale
– colorant alimentar ( eu am folosit de la Wilton, cate un varf de scobitoare rosu + albastru)
—————————————————————————————————————
     De cu seara am pus la infuzat lavanda in lapte, 120 ml + 3 lingurite lavanda, respectiv 25 ml + o lingurita, in 2 pahare diferite, la frigider, si le-am lasat peste noapte. Dimineata, laptele era aromat discret, si mai ca imi venea sa-l incalzesc putin, si sa-l beau, indulcit cu o lingura de miere. Dar m-am abtinut si am continuat cu reteta.
  Intr-un bol am mixat faina, zaharul, praful de copt si untul la viteza mica- pana cand ingredientele erau amestecate si consistent, nisipoasa. Am strecurat cei 120 ml lapte cu lavanda(lavanda se arunca), si i-am turnat incet peste amestecul cu faina, mixand la viteza mica. Am adaugat apoi si oul si am amestecat bine. Am copt la 170 de grade, 20 de minute, in tavi de muffins captusite cu hartiute. Dupa ce le-am scos, le-am lasat sa se raceasca de tot.
  Pentru frosting, tot cu mixerul am amestecat untul cu zaharul si colorantul, la viteza mare, apoi am adaugat cei 25 ml lapte( de asemenea, strecurati) la viteza mica, pana laptele a fost incorporat, apoi am continuat la viteza mare inca 5 minute, pana crema era pufoasa. Am uns cu o spatula cupcake-urile, desi puteam la fel de bine sa folosesc un pos. Lenea, bat-o vina …        

  Eu cu Rai si cu Ari am fost incantati, Cosmin cica nu mananca flori, na, treaba lui. :))) Chiar am simtit ca-i fac in ciuda frigului, si gerului si freezing rain-ului cu aceste cupcake-uri dragalase, pufoase si aromate… Aroma e asa de subtila, ca abia de-o simti … dar totusi e acolo. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *