Cupcakes cu dulce de leche

    Cui nu-i place dulce de leche? Eu zic ca oricine gusta o data, se indragosteste pe veci de acest dulce delicios, pacatos de delicios si caloric …. 3 seconds in your mouth, 3 weeks on your hips, vorba aia :)))
    Iaca intr-o zi am pregatit dulce de leche din 850 g de lapte condensat, si ba l-am mancat gol, ba cu clatite, ba direct din borcan, ba chiar si gol, si uneori cu lingurita šŸ˜€ si am zis ca-i musai sa il valorific in niste briose, pana nu se termina.
  Reteta este de pe theculinarychronicles.
  Este in cups…
  Ingrediente(pt 12 cupcakes) :
– 1 + 1/4 cups faina ( 165 g mi-au iesit)
– 1 cup zahar ( 135 g zahar)
– o lingura extract vanilie
– semintele dintr-o pastaie de vanilie- pastaia nu o aruncam, o punem intr-un borcan cu zahar, sa il vanilam
– 1/2 cup unt (110 g) – la temp. camerei
– 1/2 cup smantana ( 110 ml)
– o l-ta praf de copt
– o l-ta bicb. de sodiu
– 1/4 l-ta sare
– 2 oua mari, sau 3 mici
– dulce de leche

Pt frosting : 200 g unt
                    zahar pudra
                    3-4 LG dulce de leche
——————————————————————————————————————–
1. Incingem cuptorul la 180 grade, pregatim tavile cu hartiute de muffinsi inauntru.
2. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de copt, bicb. de sodiu si sarea.
3. Mixam ouale cu zaharul, 3-4 minute, pana cand se umfla, apoi adaugam untul, semintele de vanilie, extractul de vanilie, si omogenizam.
4. Adaugam usor ingredientele uscate peste cele lichide, incorporam, apoi adaugam si smantana.
5. Coacem 15-17 minute, apoi lasam la racit, pe gratar.
6. Cand s-au racit, folosind fie un pos, fie o seringa, cu varful lung si subtire, umplem cupcake-urile cu dulce de leche.

7. Pentru frosting, mixam untul pana e pufos, apoi adaugam, treptat, zahar pudra, mixam in continuare, pana obtinem textura dorita. Eu am folosit cam 200 g. Apoi adaugam dulce de leche, si mixam pana se incorporeaza. Ornam dupa bunul plac… si talent… sau lipsa lui, in cazul meu. šŸ˜›

 Daca va uitati, bine, in poza de mai sus se vad semintele de vanilie, mici mici si tare dragute. šŸ™‚

Una va zic, si buna : daca o sa le incercati, o sa ziceti ca ati intrat in Rai! :))))

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

15 comentarii

  1. you are so passionately and happily engaged in cooking..I think your recipes are dreamy to eat…te pup si va asteptam cu drag in Londra. miss you..Cosmina

  2. Silvia, reteta asta m-a atins la inima, mai ales ca sunt in faza cupcakes-urilor, si ma gandeam la aceeasi varianta cu sos caramel. Recunosc ca nu am mancat pana acum dulce de leche, dar cred ca este delicios. Cupcakes-urile arata minunat!

  3. miha : putin zis delicios, you must try it, you'll fell in love with it šŸ™‚
    anonim : este un magazin in Dambu, prin spatele Postei, la parterul unui bloc, langa un magazin second-hand, INTER SHOP, se numeste, e cu produse din Ungaria šŸ™‚

  4. silvia,am facut reteta de 2 ori,dar nu au crescut asa cum ti-au crescut tie.adica au crescut dar au ramas plate,nu sunt rotunde frumos la partea superioara.altfel gustul e foarte bun si sunt pufoase.prima data am folosit 3 oua,ca aveam oua mici a doua oara am folosit 2 oua mai mari.sa fie prea putin praful de copt ?

  5. pai nu stiu ce sa zic,ca prima data le-am umplut pana sus si au dat pe de laturi de a fost o masa compacta ,a doua oara le-am umplut 2/3 ,au crescut cat trebuie dar cand le-am scos s-au lasat si au ramas plate.dar cum am zis tare bune si ideea cu dulce de leche grozava.poate sa fie ceva si cu faina.eu am folosit masurile cana si lingura.iarta-ma ca te zapacesc atata la cap,dar tare mi-a placut reteta si vreau sa-mi iasa ca tie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *