O adaptare dupa clasicul “beef stroganoff” din bucataria rusa, mai pe placul meu, cu carne de pui. Deci am umblat nitel, nu in partile esentiale, si vom ramane la varianta asta, cu siguranta pentru ca nu suntem asa de prieteni cu carnea de vita. Sau poate carnea de vita la care avem acces nu e ceea ce pare a fi, caci de multe ori e batrana, stil talpa de bocanc.
Si am folosit asa :
– 2 linguri unt
– un piept de pui dezosat (cam 400 g)
– 8 ciuperci champignon proaspete
– 1 ceapa rosie
– 2 catei de usturoi
– 3-4 castraveciori murati
– 1/2 lingura boia
– 200-250 ml supa de pui
– 3 linguri smantana
– 1/2 pudra mustar (sau o lingura mustar)
– o lingura faina
– sare, piper
Carnea o taiem fasii, groase cat degetul mic, lungime 4-5 cm. Feliem ciupercile, dam usturoiul pe razatoare, castravetii betisoare, ceapa in 4m apoi julien.
1. Topim o lingura de unt si rumenim carnea, apoi o scoatem si o punem deoparte la cald.
2. Topim si cea de-a doua lingura de unt, calim ceapa pana de inmoaie, se adauga ciupercile, usturoiul. Faina se amesteca cu pudra de mustar, se adauga in cratita, apoi se toarna supa; se fierbe la foc mare pana cand sosul are constistenta apoi se reduce focul si se adauga bucatile de carne, castravetii , potrivim de sare, piper & boia, lasam sa fiarba pana carnea e facuta.
3. La final, adaugam smantana ( si mustarul, in cazul in care nu aveti pudra).
4. Mai lasam un clocot, apoi stigem.
5. Se serveste cu orez sau paste, dupa preferinta.
E o mancarica super buna, aromata, cu un sosulet minunat, si se face repede. Trebuia sa ma misc repede ca puiul cel mic ma privea din leagan si se mai supara din cand in cand ca nu-l bag in seama 🙂
Ne-am distrat apoi la masa, ca Aris arunca niste ocheade farfuriei, parca poftea si el, dragutul 🙂
El mai are de asteptat, in schimb sora-sa a dat verdictul “de-li-cioa-sa, mami” 🙂
Cat sunt de frumosi!!!!
Am si uitat de mancare:))))
Delicios!!