Pulpe cu mustar si miere, vinete usturoiate si cous-cous

     O amiaza fusion, idee ” a la moi” si nitica inspiratie de la Horia Varlan + cous cous, ca mi s-a parut ca merge f bine cu papica asta, cu tenta indiana.
     Sa incepem cu vinetele – reteta e din cartea maestrului Varlan; avem nevoie de :
– o vanata mare si frumoasa
– verdeata ( patrunjel, menta)
– o l-ta sare
– 200 g iaurt gras + 50 g iaurt mai slab
– 5-6 catei usturoi
– putin suc de lamaie

Intr-un mojar pisam usturoiul si sarea, apoi le adaugam peste iaurt, adaugam verdeata, si amestecam. Bun tare sosuletul asta!

Vinetele le taiem felii, de 1 cm, le stropim cu lamaie, sa prevenim oxidarea, le saram si le lasam deoparte 10-15 min, pe un prosop de bucatatrie, apoi le prajim in ulei sau le punem pe grill-ul electric, uns cu ulei, 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi, intr- tava cu peretii inalti, sau intr-o cutie cu capac, alternam straturi de vinete cu sos de iaurt si lasam la rece 2-3 h.

     
 Pulpele le-am crestat si le-am uns cu un sos facut din miere, mustar, mustar cu boabe si tandoori masala– condiment indian, se gaseste si in magazine naturiste, si le- am lasat la rece 2 ore.

  Pulpele le-am pus apoi pe o hartie de copt, le-am stropit cu putin ulei si le-am copt 30 de minute.

    Am servit cu cous cous si vinete in iaurt.
    Asta-i portia lui Rai, ca pe ea nu fac experimente šŸ™‚

  Buna, buna combinatia! Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

6 comentarii

  1. Pentru exactitate, era frumos sa precizezi ce fel de cous-cous ai folosit : cel de magazin, adica paste fainoase, preparate conform retetei secrete (HA-HA), sau cel conform retetei arabe, (MAROC), din faina si altele. Ca de obicei, prezentare grafica de exceptie – orice critica AR ISca reactii puternice de sprijin pro chef(a)…

  2. Bine ai revenit Silvia, va doresc multa sanatate tie si familiei!
    Vinetele grillate sunt slabiciunea mea, le fac mai mereu pentru pachetel. O sa incerc si eu cu iaurt data viitoare šŸ˜‰
    Te pup, o zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *