Reteta inspirata de pe TheGreenFoot
Ingrediente :
– 6 LG perlute tapioca – se gasesc la plafar si magazine naturiste
– 200 ml lapte de cocos
– 600 ml lapte
– 8 LG zahar
– 1/4 l-ta sare
– esenta vanilie- reteta originala cerea ghimbir
– fructe pt decor : kiwi, mango, nectarine- eu am pus si nitel gem de merisoare, pe fundul castronaselor
*******************************************************************************************
Laptele de cocos, laptele, sarea si perlutele de tapioca se pun intr-o cratita, pe foc mic, pana la primul clocot, apoi se adauga zaharul, incet, si se lasa in continuare pe foc mic aprox. 30 de min. Se amesteca foarte des, cu o lingura, altfel perlutele au tendinta sa se lipeasca de fundul cratitei. Compozitia isi va dubla volumul, asa ca trebuie lucrat cu o cratita mai voluminoasa.
Mai multe despre tapioca aici.
Se decoreaza cu fructe , si se serveste atat calduta, cat si dupa ce a stat la rece – astfel textura devine mai consistenta. Dupa a mea parere, aceasta budinca e mult mai fina decat orezul cu lapte. Pofta buna!