Inspiratia mi-a venit de la Mazi, doar ca varianta mea e cu pui, pt ca al meu husband nu e “pretin” cu lighioanele subacvatice. De obicei, comand spaghete chinezesti de la China Blue, si le ador, sunt tare bune, si calde, si reci- de altfel, aceste spaghete sunt unicul fel de mancare pe care l-am poftit cat am fost graviduta, o singura data- acum am reusit sa le fac mai bune decat cele preparate de Huang, sau cum l-o chema pe bucatarul de acolo.
Prepararea merge repede caci in preparatele chinezesti legumele nu se prepara termic mult, ele trebuie sa ramana crocante si sa isi pastreze vitaminele.
Ingredientele:
– o mana de ciuperci
– morcovi
– o varza chinezeasca mica
– un piept de pui
– sos nems & sos soya
– ulei de susan (sau floarea soarelui)
– paste – preferabil de orez, eu nu am avut decat capellini, niste spaghete subtiri
Fierbem pastele, al dente.
Taiem puiul bucatele mici, varza fasii, morcovul betisoare, ciupercile lamele. Incingem un wok pana incepe sa fumege, adaugam uleiul si frigem bucatele de pui pana cand carnea e patrunsa. Punem carnea deoparte, la cald. In uleiul ramas, calim morcovii 2 minute, la foc mare, apoi adaugam varza si ciupercile, mai calim 1-2 minute, punem si carnea, bucatele de carne, pastele, sosurile, le amestecam si gata, stingem focul. Nu se adauga sare, pt ca sosul soya e destul de sarat.
Pofta buna! 🙂
Vai , tU Silvia ce pofta mi ai facut,arata exact ca la China Blue.pusi, Gabi 😉
CRED CA SUNT BUNE SI MA BUCUR CA AI POSTAT ACEASTA RETETA,DAR AM O PROBLEMA NU GASESC NICAIERI SOS NEMS , OARE SE POATE SI FARA?!
Arata ff bn acelasi aspect erau si cele ce leam mancat eu la chinezi la restaurant si nu stiam de unde sa iau si eu reteta